Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten Eemland- zuid, 9.45 uur

Datum nieuwsfeit: 24-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten


Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 24-01-2002
Persberichten Eemland- zuid, 9.45 uur

Diefstal uit winkel

AMERSFOORT- Op woensdagmorgen is in een winkel aan het Neptunusplein een winkeldief aangehouden.

De bedrijfsleider van de winkel zag dat een 48-jarige man uit Winterswijk goederen in een plastic tas stopte en voorbij de kassa liep zonder hiervoor te betalen. Hij werd door het winkelpersoneel staande gehouden, waarna de politie werd ingeschakeld. De politie heeft de man gefouilleerd, waardoor de gestolen goederen tevoorschijn kwamen. De politie heeft de 48-jarige man meegenomen naar het bureau en proces- verbaal werd opgemaakt. Tevens werd hem een winkelverbod opgelegd van 1 jaar voor de betreffende winkel aan het Neptunusplein.

Diefstal uit winkel

AMERSFOORT- Op woensdagmorgen is in een winkel aan de Rietzangerstraat een winkeldief aangehouden.

De 38- jarige man uit Amersfoort had een aantal goederen in zijn jas gestoken en wilde hiermee, zonder te betalen, de winkel verlaten. Het personeel van de winkel sprak hem hier op aan bij de kassa, waarop de man bekende dat hij de goederen had meegenomen. De politie werd ingelicht, die hem mee nam naar het bureau. Hier is proces- verbaal opgemaakt. De man kon na verhoor het bureau weer verlaten.

Minderjarige winkeldieven

AMERSFOORT- Op woensdagmorgen zijn in een winkel aan de Everard Meijsterweg twee minderjarige winkeldieven aangehouden.

Een winkelbediende zag twee meisjes uit Amersfoort in de winkel lopen, die zich verdacht gedroegen. Nadat de meisjes, van 13 en 14 jaar oud, de kassa gepasseerd hadden, sprak de winkelbediende hen aan. De winkelbediende vroeg aan de meisjes om de tassen open te maken, en hierin trof zij goederen aan die niet waren betaald aan de kassa. De politie werd ingeschakeld, die de meiden meenam naar het bureau. Hier is proces-verbaal opgemaakt. De twee meiden konden na verhoor het bureau weer verlaten.

Snelheidscontrole

AMERSFOORT- Op woensdagmorgen van 11.30 uur tot 12.15 uur is op de lokatie Van Randwijcklaan/ Weg v.d. Vrijheid een snelheidscontrole gehouden.

De politie heeft hierop veel positieve reacties gehad van omwonenden. De politie heeft 7 automobilisten bekeurd die harder reden dan de toegestane snelheid van 50 km/ uur. De hoogst gemeten snelheid was 63 km/ uur.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie