Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Grensoverschrijdend denken en doen in Zuid-Holland

Datum nieuwsfeit: 24-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Zuid-Holland
Zoek soortgelijke berichten

Provincie Zuid-Holland

grensoverschrijdend denken en doen in Zuid-Holland

23-01-2002
Plein der Vergezichten
grensoverschrijdend denken en doen in Zuid-Holland

Op vrijdag 25 januari organiseert de Provincie Zuid-Holland "het Plein der Vergezichten". Het Plein is een bijeenkomst op het provinciehuis in Den Haag waarbij de eerste resultaten van het traject de TOP2020 gepresenteerd worden. In 2001 hield de provincie allerlei discussiebijeenkomsten over haar toekomstige rol onder de werktitel ''de Top 2020 - Grensoverschrijdend Denken en Doen". Veel mensen dachten mee over de toekomstige kernactiviteiten van de provincie Zuid-Holland. Ook externe deskundigen gaven hun visies en ideeën over die toekomst. Uit die Vergezichten destilleerde de provincie negentien 'expedities' - ofwel richtingen naar een toekomstig Zuid-Hollands beeld.

Expedities
Expedities zijn een ontdekkingstocht naar de toekomstige kernactiviteiten van de provincie Zuid-Holland. Het zijn expedities naar de toekomst van 2020. Tijdens de bijeenkomst worden de deelnemers meegenomen naar de Top van 2020. De expedities kennen diverse onderwerpen: van "Watermerk" tot "de Jeugd heeft de Toekomst" en "het is goed boeren in Zuid-Holland".

Op het Plein der Vergezichten presenteren fracties uit Provinciale Staten hun voorlopige expeditiekeuzen. De deelnemers kunnen die keuzen spiegelen aan die van henzelf. Het resultaat moet een pittig en uitdagend horizondebat opleveren, waarin de definitieve keuzen voor de toekomst worden onderbouwd.

Eerste & tweede ronde
Op "Het Plein der Vergezichten" wil de provincie de agenda voor de toekomst van Zuid-Holland uitwerken. Als dit gebeurd is kan de tweede ronde, de Verbindingen, starten. De tweede ronde is de ontwerpfase waarin de expedities uit de eerste ronde worden vertaald in mogelijke beleidsinitiatieven en projecten. Beleidsvernieuwing staat centraal, maar ook de samenhang met grotere lopende projecten en programma's van de provincie.
In deze ronde vindt uitwisseling van belangen plaats, worden win-win situaties opgezocht en nieuwe onverwachte invalshoeken geopend.

De Top 2020
De provincie ziet de Top 2020 als een ''ontdekkingsreis'' naar de toekomst van Zuid-Holland. Tijdens deze reis worden strategieën en programma's ontwikkeld voor een duurzame ontwikkeling van de provincie tot aan het jaar 2020. De Top 2020 is het visie-, missie- en strategieproject van de provincie Zuid-Holland dat de basis moet leggen voor het nieuwe Collegeprogramma van 2003. Het project duurt twee jaar en bestaat uit drie rondes: een inventarisatie van wensen (de vergezichten), een ronde met uitgewerkte thema's (de verbindingen) en tenslotte een keuze voor samenwerking met partners in programma's (koers zetten).

U bent van harte welkom op het Plein der Vergezichten van 13.45 tot 18.30 uur. Meldt u elektronisch aan via email: (top2020@pzh.nl) of u kunt contact opnemen met Saskia Borgers afd. Communicatie 070-4416576/06-22789280

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie