Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten regiopolitie Drenthe 24-01-2002

Datum nieuwsfeit: 24-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Drenthe
Zoek soortgelijke berichten

Politie Drenthe

Persberichten

berichten van woensdag op donderdag
11:09 donderdag 24 januari 2002

Martin Panman
0651611628

Inbraak
DE PUNT. Vannacht hebben inbreker(s) geprobeerd in te breken in een benzinestation aan de N34 ter hoogte van De Punt. Men heeft aan de achterkant van het gebouw een gat in de maar gemaakt. Hierdoor kon men in het magazijn van het station komen. Doordat het alarm afging zijn de inbreker(s) vermoedelijk gevlucht en zijn ze niet in het pand geweest. Er wordt niets vermist. De 37 jarige beheerster deed aangifte.

Inbraak
ASSEN. Uit een tabakswinkel aan de Rolderstraat is vannacht een hoeveelheid sigaretten en shag gestolen. Tegen 4.40 uur werd een grote winkelruit ingegooid waarna de inbreker door het gat naar binnen is gekropen. Uit de winkel verdween een hoeveelheid sigaretten en shag. De 35 jarige eigenaar deed aangifte.

Winkeldieven
RODEN. In Roden werd woensdagmiddag door winkelpersoneel van een supermarkt aan de Albertsbaan een aantal personen betrapt op het plegen van winkeldiefstal. 1 man en twee vrouwen werden aangehouden en overgegeven aan de politie. De verdachten bleken tijdelijk in Delfzijl te wonen en afkomstig te zijn uit Mongolie. Tandpasta, scheermesjes en andere zaken met een waarde van 125 bleek men op diverse plaatsen in jassen en tassen verstopt te hebben. Met een dagvaarding kon men vertrekken.

Dronken man vernield ruit
ASSEN. De Koninklijke Marechaussee in Assen heeft vannacht een 53 jarige man uit Hollandscheveld aangehouden. De politie kreeg namelijk de melding dat een dronken man een ruit van een woning in de Nobelflat had ingegooid. De politie van Assen en de Kon. Mar. stelden gezamenlijk een onderzoek in, waarbij de man door Kon.Mar. werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na zijn voorgeleiding bekende de man. Hij krijgt een proces-verbaal.

Betalen met gestolen creditcard
PEIZE. Woensdagavond heeft een oplettende pomphoudster voorkomen dat betaald werd met een gestolen creditcard. Bij hem in de zaak kwamen drie personen en men kocht enkele spullen. De verdachte wilde afrekenen met een creditcard. De 19 jarige medewerkster van het benzinestation vond echter dat de naam op de creditcard Jansen niet overeen kwam met de persoon die de kaart aanbood. Dit was een man met donker gekleurd uiterlijk. Hierop verlieten de mannen de zaak en verdwenen in een auto. De creditcard bleek inderdaad gestolen te zijn.

Ree voor de auto
OUDE WILLEM Gisteravond is een 71 jarige mevrouw uit Zorgvlied over de kop geslagen met haar personenauto. Ze moest uitwijken voor een overstekende ree en raakte hierna de macht over het stuur kwijt. Ze kwam twee maal de rechterberm terecht waarna ze in die zelfde berm over de kop sloeg. Ze is vervolgens zelf uit de over de kop liggende auto geklommen en door omstanders naar huis gebracht. Behalve dat ze klaagde over pijnlijke benen heeft de vrouw geen letsel opgelopen.

Fietsenkelder in de brand
BORGER Gistermiddag is in de fietsenkelder van het gemeentehuis in Borger een fiets in de brand gestoken. Hoewel de brand beperkt bleef tot de fiets was de rookoverlast dermate groot dat uiteindelijk besloten is het gebouw op een rustige en ordentelijke wijze te ontruimen en bepaalde ambtenaren naar huis te sturen. Vlak voor de brand zag de beheerder van de fietskelder een 16-17 jarige verdachte de kelder uit rennen. Hij droeg een lichte jas, is tussen de 1.70 en 1.80 meter lang en heeft donker blond half lang haar. De gemeente deed aangifte.


---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie