Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten Regiopolitie Groningen 24-01-2002

Datum nieuwsfeit: 24-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Groningen
Zoek soortgelijke berichten


Korps: Groningen, plaats: Diverse 24-01-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Donderdag 24 januari 2002

Dagelijkse berichten

Groningen: fietsendief aangehouden
Op de Noorderbinnensingel werd woensdagnacht een 38-jarige man uit Groningen aangehouden voor diefstal van een fiets. De politie kreeg de melding dat de man een fiets had weggenomen op de Noorderhaven. Op basis van het signalement kon de fietsendief worden aangehouden. De man bekende de diefstal en leverde zijn ijzerzaag in. Met een proces-verbaal werd de 38-jarige heengezonden.

Groningen: taxi aangereden door auto
Een geparkeerde taxi met daarin een klant werd woensdagavond in de Kreupelstraat aangereden door een auto die na de aanrijding verder reed. De 56-jarige inzittende klant klaagde na de aanrijding over nekklachten en zij werd voor controle naar het ziekenhuis gebracht. De auto die doorreed werd teruggevonden in de Rodeweeshuisstraat. Op basis van de kentekengegevens werd de 43-jarige eigenaar van de auto opgespoord. Hij werd lopend op de van Lenneplaan aangetroffen en aangehouden. De man ontkent de aanrijding te hebben veroorzaakt en zegt de auto te hebben verkocht aan een onbekende man. De politie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: agressieve winkeldief
In een supermarkt aan de Claremaheerd werd een 36-jarige man uit Groningen woensdagavond door het personeel betrapt op het stelen van een fles jenever. De winkeldief uitte bedreigingen naar het personeel en probeerde van een gearriveerde politieagent het dienstwapen af te pakken. Dit lukte niet en de Stadjer werd naar de grond gewerkt en geboeid afgevoerd naar het bureau.

Groningen: man gooit met fiets
De politie trof woensdagavond een 22-jarige Stadjer die op het Boterdiep met een fiets gooide en hard liep te schreeuwen en te schelden. Hij werd aangehouden en verklaarde op het bureau problemen in de privé-sfeer te hebben. Bovendien had hij alcohol en weed gebruikt. Met een bon voor baldadigheid is hij vrijgelaten.

Groningen: rijden onder invloed
Een 51-jarige automobilist uit Groningen werd woensdagnacht betrapt op het rijden onder invloed op de turfsingel. De man liep onvast naar zijn auto en reed weg. Hij werd aan een controle onderworpen en blies een promillage van 1.65. Zijn rijbewijs is ingevorderd en een proces-verbaal uitgeschreven.

Groningen: aanrijding met fietser
Op de kruising van de Herestraat met het Gedempte Zuiderdiep reed een 21-jarige fietser uit Groningen woensdagochtend vanuit de winkelstraat het Gedempte Zuiderdiep op en werd aangereden door een 23-jarige automobilist uit Groningen. De fietser werd naar het ziekenhuis gebracht waar zijn verwondingen bleken mee te vallen.

Groningen: winkeldief dreigt met mes
Een 38-jarige man zonder vaste woonplaats werd woensdagochtend op het Damsterdiep aangehouden voor het bedreigen van winkelpersoneel van een kadoshop aan de Grote Markt. De man had in de winkel enkele goederen weggenomen en daarbij staan zwaaien met een mes. Op basis van het signalement en aanwijzingen van een getuige kon de man worden aangehouden. Hij was nog in bezit van het mes en de gestolen spullen. De man is ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Oldehove: autoinbraken
In de nacht van dinsdag op woensdag zijn in Oldehove dertien autos opengebroken. De autos stonden geparkeerd op de Wilhelminastraat, de Johan Westrastraat, de Beatrixstraat en de Wengeweer. In de meeste gevallen is de audioapparatuur ontvreemd, of geprobeerd dit te doen. De politie heeft inmiddels een buurtonderzoek ingesteld. De werkwijze was verschillend. Van sommige autos is het slot opengebroken Bij anderen is een raam vernield om binnen te komen. De schade loopt in de tienduizenden guldens.

Grootegast/Leek: snelheidscontrole
Op de A7 bij leek zijn woensdag vier automobilisten bekeurd voor het rijden met een snelheid van boven de 156 km/u. Betrokken bestuurders kregen een schikkingsvoorstel van 156 Euro. Op de Diepswal in Leek zijn tussen 4 januari en 23 januari 705 snelheidsovertredingen geconstateerd met de radarpaal. Op de Ipo Haaimaweg bij Grootegast zijn woensdagmiddag veertig voertuigen gecontroleerd op snelheid. Op het wegvak bij de kruising met de Munnekeweg mocht maximaal 60 worden gereden. In totaal reden vijf automobilisten te snel. De hoogst genoteerde reed 92 km/u.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (0.13 euro p/m)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie