Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Voortgang huisvestingsonderzoek Aletta Jacobscollege

Datum nieuwsfeit: 24-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Hoogezand-Sappemeer

persberichten

(terug)

Hoogezand, 22 januari 2002 Persbericht 2002/07

College vraagt groen licht voor voortgang huisvestingsonderzoek Dr. Aletta Jacobscollege

Het college heeft Hevo Bouwmanagement gevraagd om in het verlengde van de eerder uitgebrachte eindrapportage over de
huisvestingsmogelijkheden van het Dr. Aletta Jacobscollege de plussen en minnen van nieuwbouw én de plussen en minnen van renovatie van het bestaande gebouw aan de Nieuweweg in de eindrapportage op te nemen.

Daarnaast heeft het college een aanvullend onderzoek laten doen naar meer dekkingsmiddelen, omdat het beschikbaar gestelde bedrag van 11.34 miljoen ( 25 miljoen gulden) zowel in het geval van nieuwbouw als renovatie van het bestaande pand onvoldoende dekking blijkt te bieden. Het college vraagt de raadscommissie groen licht om dit dekkingsvoorstel nader uit te werken.
Op 12 december 2000 heeft de raad een taakstellend budget van 11.34 miljoen beschikbaar gesteld om de huisvestingsmogelijkheden voor het Dr. Aletta Jacobscollege in kaart te brengen. Hevo Bouwmanagement B.V. heeft de mogelijkheden bekeken en weergegeven in een rapport. In het onderzoeksrapport dat is verspreid onder het college en de bestuurscommissie van het AJC trekt Hevo de eindconclusie dat de bouwmogelijkheden tegenvallen; met de beschikbaar gestelde 11,34 miljoen blijkt dat alleen de overplaatsing van het beroepsonderwijs aan de Erasmusweg bekostigd kan worden.

(top)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie