Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Algemeen overleg over vereenvoudiging PGB

Datum nieuwsfeit: 24-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Opkopzorg
Zoek soortgelijke berichten

Opkopzorg


24-01-2002

24 januari: algemeen overleg over vereenvoudiging PGB

Op 9 november vorig jaar stuurde staatssecretaris Vliegenthart een brief aan de Tweede Kamer over de implementatie van de modernisering AWBZ en vereenvoudiging PGB. In de brief wordt onder meer aangekondigd dat de PGB zal worden verstrekt in de vorm van geld waarmee de cliënt zelf zorg kan inkopen. Op 24 januari zullen de plannen rond de modernisering van de AWBZ worden besproken tijdens het Algemeen Overleg.

De staatssecretaris Vliegenthart van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft in de brief voorgesteld om de regeling rond het persoonsgebonden budget (PGB) voor ouderenzorg en gehandicapten sterk te vereenvoudigen. De vijf bestaande PGB-regelingen worden vervangen door één PGB-regeling. De huidige regeling, waarbij het budget verstrekt wordt in de vorm van trekkingsrechten met een centrale administratieverplichting en die door veel cliënten als te omslachtig en bureaucratisch wordt beschouwd, komt daarmee te vervallen. In plaats daarvan worden budgethouders zelf verantwoordelijk en krijgen het geld op een rekening overgemaakt.

OpKopZorg Tijdens het Algemeen Overleg zal de vaste kamercommissie voor VWS vergaderen met staatssecretaris Vliegenthart over de voorgenomen implementatieplannen. OpKopZorg zal uitgebreid stilstaan bij de uitkomst van dit overleg. De website zal verder ruimte maken voor discussie over de resultaten van het overleg.

Lees ook implementatie modernisering AWBZ en vereenvoudiging PGB.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie