Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Tiekstra geeft aftrap 48-uurs non-stop voetbaltoernooi

Datum nieuwsfeit: 24-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Eemsmond
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Eemsmond


Persberichten

Wethouder Tiekstra geeft aftrap voor 48-uurs non-stop voetbaltoernooi

woensdag 23 januari 2002

Wethouder Anne Tiekstra van de gemeente geeft samen met professor P.J.J. Sauer van het Academisch Ziekenhuis Groningen donderdagavond 24 januari 2002 de aftrap voor het 48-uurs non-stop zaalvoetbaltoernooi in sporthal Scherphorn te Uithuizermeeden.

De afdeling zaalvoetbal van de SV de Heracliden te Uithuizermeeden heeft het plan opgevat om een 48-uurs non-stop zaalvoetbaltoernooi te organiseren. De opbrengsten zijn voor de Beatrix Kinderkliniek van het Academisch Ziekenhuis Groningen. Met het geld wil de sportvereniging een video-observatiesysteem voor pasgeboren babys bekostigen voor de Kinderkliniek. Het toernooi vindt plaats in sporthal Scherphorn te Uithuizermeeden en begint donderdag 24 januari om 19.00 uur. Twee etmalen later, zaterdag 26 januari om 19.00 uur, eindigt het toernooi.

Activiteiten
Tijdens het toernooi is het de bedoeling dat er constant een team van SV de Heracliden speelt. Om zoveel mogelijk publiek te trekken en geld in te zamelen, heeft de sportvereniging gezorgd voor diverse activiteiten rondom het voetballen. Donderdagavond is er live muziek. Vrijdag 25 januari treedt onder meer het Doekegat Piratenkoor uit Uithuizermeeden op. Zaterdagmiddag 26 januari is speciaal voor de kinderen een programma georganiseerd. Ook speelt SV de Heracliden deze middag tegen oud-FC Groningen en tegen de Leekster Eagles (eredivisie). Na het toernooi is er zaterdagavond een feestavond.

In 1994 heeft SV de Heracliden een 24-uurs-toernooi georganiseerd. De opbrengsten van dit toernooi kwamen ten goede van de Cliniclowns. In totaal heeft de sportvereniging toen ongeveer 9.075,-- ingezameld.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie