Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuw kantoor Tilburg onderstreept groei Van Lanschot

Datum nieuwsfeit: 24-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Van Lanschot Bankiers
Zoek soortgelijke berichten


Van Lanschot Bankiers


Nieuw kantoor in Tilburg onderstreept gezonde groei Van Lanschot

´s-Hertogenbosch, 24 jan 2002

Donderdag 24 januari vindt de opening plaats van het nieuwe kantoor van
F. van Lanschot Bankiers NV aan de Bredaseweg 443 in Tilburg. De officiële bijeenkomst wordt vanaf 16.00 uur gehouden in de aula van de Katholieke Universiteit Brabant. De openingshandeling wordt aansluitend verricht door J. Stekelenburg, burgemeester van Tilburg, en mr H.J. Baeten, vice-voorzitter Raad van Bestuur van Van Lanschot.

Het nieuwe kantoor vervangt het al enige jaren geleden verlaten pand in de Tilburgse Stationsstraat, waar Van Lanschot sinds 1960 was gevestigd. Als een van de oudste Van Lanschot-kantoren naast s Hertogenbosch heeft kantoor Tilburg in de regio een uitgebreide cliëntenkring opgebouwd. Van Lanschot richt zich op de vermogende particulier, het middelgrote (familie)bedrijf en de institutionele belegger. De bank is in Tilburg zeer actief op het gebied van private banking, maar ook op de zakelijke markt zijn er volop mogelijkheden om de huidige marktpositie uit te breiden. Tilburg ligt immers centraal in Brabantstad. Daarnaast is Tilburg ook dé onderwijsstad van Brabant. Er bestaan uitstekende relaties tussen Van Lanschot en de grote onderwijsinstellingen in Tilburg. In november 2001 werd de Van Lanschot-leerstoel aan de Katholieke Universiteit Brabant ingesteld en het is niet voor niets dat de opening van Van Lanschots nieuwe kantoor vanuit de aula van deze universiteit plaatsvindt.

Gezonde groei
Van Lanschot in Tilburg maakt een gestage en gezonde groei door, aldus kantoordirecteur drs E.A.M. Drenth. Ons oude gebouw was verouderd, te klein en onze relaties én wijzelf hadden parkeerproblemen. Na twee jaar tijdelijke huisvesting elders kunnen wij onze cliënten nu ontvangen op een manier die past bij Van Lanschots persoonlijke stijl van bankieren en waar wij hen ons volledige scala aan bank- en verzekeringsdiensten optimaal kunnen aanbieden.

Passend bij Tilburgse mentaliteit
Het pand in de Warande beschikt onder andere over eigen parkeergelegenheid, een kasbalie, vijf spreekkamers en een koetshuis met eigen presentatieruimte waar bijeenkomsten voor cliënten georganiseerd zullen worden, bijvoorbeeld op het gebied van effecten. Drenth vervolgt: Ons nieuwe pand werd in 1941 in opdracht van de bekende familie van wijnhandelaren Verbunt gebouwd. Stijlvol ingetogen is een uitstekende typering, wat naadloos aansluit bij de Tilburgse markt.

Regionaal georiënteerd
Voor het koetshuis, dat aan het oorspronkelijke gebouw werd toegevoegd, tekent Ralph van Gendt van het bekende Tilburgse architectenbureau BO2. Mede dankzij deze uitbreiding kan Van Lanschot in Tilburg haar cliënten uitstekend van dienst zijn. Kantoordirecteur Drenth: Onderwijscentrum, spil van Brabantstad, meer accent op dienstverlening en de uitbreiding Vossenberg-West. De moeilijke tijden zijn voorbij en Tilburg zit economisch in de lift. Ons nieuwe kantoor kan de regionale bedrijven uit Midden-Brabant helpen kansen optimaal te benutten. Thuisbankieren, opvolgings-kwesties of de directeur-grootaandeelhouder privé. De kracht van het Van Lanschot-concept is dat we zowel bedrijfsmatig als privé als persoonlijke bankier kunnen fungeren. We worden daarbij geholpen door vernieuwende en onderscheidende diensten zoals het Index Garantie Contract en de Garantiehypotheek.

Verleden en heden
In de nieuwe huisvesting van Van Lanschot in de Warande werken op dit moment 25 medewerkers, maar verdere versterking in bezetting is mogelijk als de markt in Midden-Brabant daarom vraagt. De openingshandeling bestaat, met een kwinkslag naar de historie, uit het openen van een champagnefles van Verbunt, terwijl de betrokkenheid met het glorieuze industriële verleden van Tilburg verder tot uitdrukking wordt gebracht in een donatie aan de renovatie van het Textielmuseum.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie