Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vliegenthart blij met honderdste toegankelijke website

Datum nieuwsfeit: 24-01-2002
Bron: Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport
Zoek soortgelijke berichten

Programmabureau Advies Overheid.nl

Vliegenthart blij met honderdste toegankelijke website

Staatssecretaris Margo Vliegenthart (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) is verheugd dat de campagne Drempels Weg binnen een jaar heeft gezorgd dat meer dan 100 belangrijke websites toegankelijk worden voor gehandicapten. De website Albert.nl tekende vandaag in Rotterdam de 100ste intentieverklaring. Dit is de site van de bezorgservice die is opgezet door Koninklijke Ahold.

Vliegenthart heeft in mei 2001 het initiatief genomen voor de campagne Drempels Weg. Ze heeft hiervoor vier ambassadeurs benoemd. Zij hebben als opdracht bedrijven en instellingen bewust te maken dat websites vaak nog slecht toegankelijk zijn voor gehandicapte gebruikers. Het gaat dan om mensen met een lichamelijke, visuele, auditieve of verstandelijke handicap. De ambassadeurs hebben het afgelopen jaar honderden websites onderzocht en beoordeeld. Tevens geven ze advies over hoe de websites kunnen worden verbeterd. Dit is terug te vinden op de website www.drempelsweg.nl.

Bij de start van de campagne ondertekenden onder andere alle ministeries een intentieverklaring. Organisaties en instellingen die het afgelopen jaar een intentieverklaring hebben getekend, zijn onder andere de Ombudsman, Bart Smit speelgoed, de Belastingdienst, Schiphol, Fleurop en het Koninklijk Huis. (Persbericht Ministerie van VWS)
Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

www.ictu.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie