Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeente Achtkarspelen krijgt 116 extra woningen toegewezen

Datum nieuwsfeit: 24-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Achtkarspelen
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Achtkarspelen


24-01-2002

Gemeente Achtkarspelen krijgt 116 extra woningen toegewezen

Na intensief overleg met de Provincie krijgt gemeente Achtkarspelen 116 extra woningen toegewezen. De gemeente is ontzettend blij dat de wensen uit het woonplan tot 2010 uitgevoerd kunnen worden.

In december 2001 heeft gemeente Achtkarspelen uit de Knelpuntenpot van de provincie al 114 woningen toegewezen gekregen. Deze woningen zullen worden gebouwd op vrijkomende plekken in Buitenpost en Surhuisterveen. De provinciale Knelpuntenpot is alleen maar bestemd voor de zogenaamde regionale centra, waartoe deze dorpen behoren.

Hoewel gemeente Achtkarspelen tevreden was met de toewijzing van de 114 woningen, was de problematiek daarmee nog niet opgelost. In het woonplan was om 204 woningen gevraagd, zodat er ook in de kleine dorpen gebouwd kon worden. Om voor het resterend tekort een oplossing te bieden is er de afgelopen periode intensief overleg geweest met de Provincie, wat tot gevolg heeft gehad dat er 116 extra woningen gebouwd mogen worden.

De Provincie complimenteerde de gemeente Achtkarspelen voor het goede woonplan, waarin alle facetten van het wonen in beeld zijn gebracht. Het Rijk moet zijn goedkeuring nog geven, maar Achtkarspelen voorziet hierin geen problemen.
Het woonplan zal in februari aanstaande definitief in de gemeenteraad worden behandeld.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie