Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe laag op vloertegels zwembad Sonsbeeck

Datum nieuwsfeit: 24-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Breda

24-01-2002

Nieuwe laag op vloertegels zwembad Sonsbeeck
De vloertegels van zwembad Sonsbeeck krijgen binnenkort een nieuwe laag om ze stroever te maken. Bouwer OLCO heeft de gemeente vorige week laten weten dat de huidige tegels minder stroef zijn dan volgens de norm zou moeten. Voor de gemeente en exploitant reden om, uit oogpunt van veiligheid van de bezoekers, de tegels te laten behandelen met een coating. Het aanbrengen hiervan gebeurt waarschijnlijk binnen twee weken en in de nachtelijke uren, zodat het zwembad gewoon open kan blijven.

Het afgelopen jaar zijn er enkele klachten binnengekomen bij de exploitant over de gladheid van de tegels op de vloer. Een extra schoonmaakactie bracht verbetering, maar de leverancier van de tegels, het bedrijf Gail, heeft alsnog de tegels getest. Hieruit bleek dat de tegels niet stroef genoeg zijn en niet voldoen aan de norm die geldt voor zwembadtegels.

Na overleg met exploitant ESG en bouwer OLCO is afgesproken dat de leverancier ervoor gaat zorgen dat de tegels wel aan de norm gaan voldoen. Eerst worden de tegels grondig gereinigd, vervolgens worden ze machinaal ruwer gemaakt en tot slot wordt een nieuwe laag (coating) aangebracht. De leverancier geeft de garantie dat de tegels dan wel aan de norm zullen voldoen. De kosten van deze operatie vallen onder de garantiebepalingen en zijn derhalve voor de leverancier.

De verwachting is dat het aanbrengen van de coating binnen twee weken kan plaatsvinden, maar het precieze tijdstip is nog niet bekend.

De gemeente heeft de exploitant gevraagd om de bezoekers van het zwembad te attenderen op het feit dat de tegels mogelijk glad kunnen zijn. Ook wordt aan het personeel gevraagd om extra op te letten.

Het probleem doet zich overigens niet voor in zwembad De Wisselaar. Daar voldoen de tegels aan de norm.

Breda, 24 januari 2002

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie