Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 24-01-2002

Datum nieuwsfeit: 24-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten


Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 24-01-2002
Persberichten district Sittard (HP 13.15 uur) Donderdag 24 januari 2002

Beek, inbraak woning:

Op woensdagavond 23 januari 2002 heeft in een woning aan Stegen te Beek een inbraak plaatsgevonden. De toegang werd verkregen na het inslaan van een ruit aan de achterzijde van de woning. De woning werd doorzocht waarbij een lap-top en een spelcomputer weden weggenomen. De bewoner heeft van de inbraak aangifte gedaan.

Ook in een woning aan de Stasstraat te Beek vond woensdagavond een inbraak plaats. Het slot van een van de achterdeuren werd door de inbreker verbroken. Eenmaal binnen werd de woning geheel doorzocht waarbij de televisie en bijbehorende afstandsbediening werd ontvreemd.

Geleen, gewond bij aanrijding:
Op woensdagavond 23 januari 2002 heeft op de Henri Hermanslaan te Geleen een verkeersongeval plaatsgevonden. De veroorzaker, een 17 jarige inwoner van Geleen, bleek de auto van zijn moeder zonder haar medeweten weggenomen te hebben.
De 17 jarige bestuurder reed omstreeks 21.30 uur in de auto van zijn moeder over de Henri Hermanslaan te Geleen waar hij vermoedelijk met een veel te hoge snelheid een snelheidsremmende passage passeerde. Door de hoge snelheid verloor de jonge bestuurder de macht over het stuur, waardoor de auto begon te slingeren. Het eerst botste de auto tegen een rechts van de weg geparkeerde auto, daarna tegen een aan dezelfde weg staande boom en schoot daarna naar de andere zijde van de weg waar de auto op het fietspad tot stilstand kwam. Beide betrokken personenautos raakten zwaar beschadigd en dienden door bergingsautos weggesleept te worden.
Beide inzittenden van de geleende auto weren overgebracht naar het ziekenhuis te Geleen. Niet bekend is welke verwondingen zij hebben opgelopen en of zij werden genomen. Een politie-arts heeft in het ziekenhuis van de bestuurder een bloedproef afgenomen. Voor verder onderzoek zal het bloedmonster naar het Nederlands forensisch instituut te Rijswijk worden gezonden. Tegen de 17 jarige bestuurder zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Sittard, verkeerde woning:
De politie heeft donderdag 24 januari 2002 tegen een 44 jarige inwoner van Sittard proces-verbaal opgemaakt wegens het plegen van een huisvredebreuk.
De inwoner van Sittard had woensdagavond en donderdagmorgen heel wat aan Bacchus geofferd en wilde omstreeks 04.00 uur bij zijn ex woonachtig aan de Heistraat verhaal gaan halen. Beneveld door de alcohol vergiste hij zich echter in het woonhuis. Met een steen gooide hij een ruitje van de voordeur in waarna hij zich de toegang tot de woning verschafte. Hij liep de trap op waar hij plotseling vastgegrepen werd door de bewoner die een inbreker vermoedde. Gezamenlijk rolde het tweetal de trap af en kwam in de hal midden in de scherven van de kapotte te ruit terecht. De bewoner wist de vermoedelijke inbreker tot kalmte te manen in afwachting van de komst van de politie. In de tussentijd verontschuldigde de dronkeman zich die langzaam tot het besef kwam dat hij een verkeerde woning had uitgekozen.
De politie heeft de inwoner van Sittard meegenomen naar het politiebureau waar hij eerst mocht ontnuchteren en daarna tegen hem proces-verbaal wegens het plegen van huisvredebreuk werd opgemaakt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie