Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CNV-kader wijst cao-bod Corus volstrekt van de hand

Datum nieuwsfeit: 24-01-2002
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

CNV Metaal en electro is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

24-01-2002

CNV-kader wijst cao-bod Corus volstrekt van de hand

De kaderleden van CNV Metaal en elektro bij Corus wijzen het bod van het staalconcern voor de nieuwe cao volstrekt van de hand. "Corus vraagt met World Class IJmuiden 100 procent en heeft daar 1 procent voor over," zo luidde het zure commentaar.

Het kader voelt zich absoluut niet serieus genomen door het bedrijf en wijt de problemen waarin IJmuiden nu verkeert voor een deel aan het feit dat het management voornamelijk bezig is geweest met de fusie met British Steel. De leiding heeft daardoor te weinig aandacht gehad voor het managen van de onderneming zelf.

Jokken
De vakbondsleden nemen het Corus voorts kwalijk dat het onjuiste informatie verspreid over het verloop van de onderhandelingen. Corus beweert onder meer dat de bonden geen enkele concessie hebben gedaan. Dit is in strijd met de waarheid. Op het zwaarwegende punt van het ouderenbeleid hebben bonden wel degelijk ingeleverd als het gaat om het prepensioen en de regeling voor 55-jarigen. Voorts beweert Corus dat de bonden financieel buitenproportionele eisen stellen. Ook dit is niet waar, want een aantal zaken waarover bonden voorstellen hebben gedaan kosten ook nu al geld.

Zorgwekkend
Onderhandelaar Arthur Bot van CNV Metaal en elektro vindt de situatie bij Corus zorgwekkend. "Onze leden vragen om een veel krachtiger opstelling van de bonden dan tot nu toe. De conclusie kan geen andere zijn dan dat Corus afstevent op een conflict met zijn eigen werknemers. Dat is niet verstandig, gezien de kwaliteitsslag die men met het programma World Class IJmuiden wil maken."

Houten, 24 januari 2002

Nadere inlichtingen:

Arthur Bot (cao-onderhandelaar CNV Metaal en elektro) 010 - 4 55 00 50
Jan Immerzeel (persvoorlichting)
030 - 6 348 241

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie