Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Korte berichten gemeente Axel 25-01-2002

Datum nieuwsfeit: 25-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Axel
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Axel

zeeuws vlaanderen

KORTE BERICHTEN

(week 4)


* Spreekuur Cliëntenpanel
Het Cliëntenpanel van de gemeente Axel houdt regelmatig spreekuur in cultureel centrum De Halle te Axel. Hebt u vragen, klachten of weet u ergens geen raad mee, weet dan dat het Cliëntenpanel voor u klaar staat. Ook als u tevreden bent, mag u het ons laten weten! Er is overigens ook gelegenheid om u op te geven voor de computercursus. De data waarop het spreekuur dit jaar wordt gehouden (tussen 9.00 en 12.00 uur) zijn: 5 en 19 februari, 5 en 19 maart, 2 en 16 april, 7 en 21 mei, 4 en 18 juni, 2 juli, 3 en 17 september, 1, 15 en 29 oktober, 12 en 26 november en 10 december.


* Milieustraat Koegorspolder
Sinds 2 januari is de milieustraat in de Koegorspolder in gebruik. Hier kunnen onder anderen inwoners van de gemeente Axel hun huishoudelijk afval inleveren. Voor de afgifte van sommige afvalstoffen moet u betalen, bijvoorbeeld voor schoon puin ( 2,27 per m3). Deze afgiftekosten voldoet u bij de poort van de milieustraat door middel van een aanbiedingskaart. Deze kaart kost 11,35. De afgifte van andere afvalstoffen, zoals oud papier en glas, is gratis. U hebt daar ook géén aanbiedingskaart voor nodig. Voor nadere informatie kunt u de folder lezen (ook verkrijgbaar in het stadhuis) of bellen met de milieustraat, telefoon 0115-478107.


* Oranjeweek
In de week van 26 januari tot en met 2 februari wordt in het centrum van Axel extra aandacht besteed aan het Oranjefeest. Ondernemersorganisatie Axclusief organiseert in samenwerking met de Oranjevereniging een fotowedstrijd "Wie is Wie?". Op 30 januari zal een Oud-Hollandse spelletjesmiddag worden gehouden in het voormalige pand van de Hema in de Noordstraat te Axel. Verder wordt een kleurwedstrijd gehouden, samen met winkeliers en scholen. Op 2 februari start om 19.00 uur een lampionoptocht, met medewerking van Showband Jong Axel en Hosanna en warme chocolademelk tot besluit. Bel voor meer informatie met de secretaris van Axclusief, de heer Hessing, telefoon 563739.


* Zeeuws streektaal
Vorig jaar heeft de Provincie Zeeland een aanvraag ingediend bij de staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties voor erkenning van het Zeeuws als regionale taal. Dit is een erkenning volgens het Europees Handvest voor Regionale Talen en Talen van Minderheden, bedoeld om Europese taalvarianten te kunnen beschermen en in stand houden. Bij het uiteindelijke besluit hierover door de staatssecretaris zal de mening van de Zeeuwse bevolking zwaar meetellen. U kunt de aanvraag voor erkenning van het Zeeuws steunen door mee te doen aan de briefkaartactie. De briefkaarten zijn gratis verkrijgbaar op het stadhuis, Markt 1 te Axel.


* Actie "REDT DE TOREN" verloopt succesvol Uw bijdrage is nog steeds van harte welkom!

Op 1 november jl. is het bestuur van de Hervormde Gemeente Axel gestart met de actie "Redt de toren". U hebt daarover in de media inmiddels het nodige kunnen lezen. De toren van de Nederlands Hervormde Kerk in de Kerkdreef is namelijk dringend aan restauratie toe en uiteraard brengt een dergelijke grote onderhoudsbeurt hoge kosten met zich mee. Om die reden is het kerkbestuur gestart met de actie "Redt de toren", waarbij iedereen die de toren een warm hart toedraagt, in staat is gesteld een dakpan te kopen voor het bedrag van f. 25,00 per stuk.

Tot nu toe is de actie redelijk succesvol verlopen en is inmiddels een flink bedrag ingezameld.
Maar men is er nog lang niet en uw bijdrage blijft dus van harte welkom!
U kunt uw bijdrage storten op het speciaal voor de actie geopende bankrekeningnummer bij de Rabobank in Axel: nummer 10.37.114.73 onder vermelding van actie "redt de toren".

Voor eventuele nadere informatie kunt u zich wenden tot mevrouw Schipper, bestuurslid van de NH Kerk, telefoon 0115-564198.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie