Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Heuvelrug 25-01-2002

Datum nieuwsfeit: 25-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten


Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 25-01-2002 Persberichten district Heuvelrug, 11.45 uur

Poging tot inbraak

DOORN- Donderdagnacht zijn twee mannen uit Nijmegen aangehouden op verdenking van poging tot inbraak bij een winkel aan de Kampweg.

Om omstreeks 04.30 uur kreeg de politie een melding dat twee mannen zich verdacht gedroegen op de Kampweg. Ter plaatse bleek dat de deur van een winkel bijna was opengebroken. De politie zag vervolgens de 36- jarige en 28- jarige man lopen, die zich verdacht ophielden. Deze mannen zijn op verdenking van poging tot inbraak meegenomen naar het bureau. De politie heeft onderzoek gedaan in de omgeving en vond meerdere inbrekerswerktuigen in de struiken. Ook is er een schoenspoor aangetroffen. De verdachten zijn voor verhoor ingesloten.

Diefstal uit winkel

WIJK BIJ DUURSTEDE- Op donderdagmiddag is in een winkel aan de Sluishoofd een 61- jarige vrouw uit Wijk Bij Duurstede aangehouden op verdenking van winkeldiefstal.

De caissière van de winkel kreeg het vermoeden dat de vrouw, die in de rij stond te wachten, een aantal goederen onder haar jas had gestopt. De vrouw was al bekend bij het supermarktpersoneel en had daar in het verleden al een winkelverbod opgelegd gekregen. Nadat zij de kassa gepasseerd was, werd zij aangesproken door de supermarktmanager. Deze vroeg haar om mee te lopen naar een kantoor. Daar kwamen de goederen onder haar jas vandaan, waarop zij amok maakte.

De politie werd ingeschakeld, die de vrouw aanhield en meenam naar het bureau voor verhoor. Nadat proces- verbaal was opgemaakt mocht de vrouw het bureau weer verlaten.

Snelheidscontrole

RHENEN- Op donderdagmorgen van 7.30 uur tot 9.00 uur heeft de politie op de Nieuwe Veenendaalseweg een snelheidscontrole gehouden.

Op deze weg, waar de maximum snelheid 50 km/h is, heeft de politie 126 snelheidsovertredingen geconstateerd. De hoogst gemeten snelheid was 79 km/h.

Verkeersongeval

VEENENDAAL- Op donderdagavond om 22.00 uur werd een 71- jarige fietser uit Veenendaal aangereden door een automobilist.

De 71- jarige vrouw fietste op de Prins Willem-Alexanderpark, toen er van rechts een 21- jarige automobilist uit Veenendaal naderde. Hij verleende de vrouw geen voorrang, waardoor het tot een botsing kwam tussen de fietser en de automobilist. De ambulance werd gewaarschuwd, en vervolgens werd een mogelijke botbreuk geconstateerd. De automobilist is meegenomen naar het bureau, waar proces- verbaal is opgemaakt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie