Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeente Rijswijk huldigt brandweermannen steekincident

Datum nieuwsfeit: 25-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Rijswijk
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Rijswijk

Gemeente Rijswijk huldigt brandweermannen steekincident

Rijswijk, 23 januari 2002

De gemeente Rijswijk huldigt aanstaande vrijdag 25 januari de zes brandweermannen, die op 10 januari jl. de verdachte van een drievoudige steekpartij in Rijswijk wisten te overmeesteren. De huldiging vindt om 10.00 uur plaats in het gemeentehuis van Rijswijk aan de Generaal Spoorlaan 2.

De brandweermannen van het brandweerkorps Den Haag waren toevallig getuigen van de steekpartij op de kruising van het Hendrik Ravesteijnplein/Burgemeester Elsenlaan waarbij een HTM-buschauffeur en twee passanten werden neergestoken. De brandweermannen wisten de met een mes gewapende verdachte te overmeesteren en in bedwang te houden totdat de politie arriveerde. Door de bijzonder moedige actie van de brandweermannen is naar alle waarschijnlijk meer leed voorkomen.

De zes brandweerlieden, te weten: H. Brands, J. van der Does, R. van der Laan, A. van Rhijn, R. van Rooijen en K. van de Schilde, worden in de raadzaal van Rijswijk toegesproken door de burgemeester van Rijswijk, mw. G.W. van der Wel-Markerink.
Vertegenwoordigers van diverse betrokken instanties zoals onder meer Bureau Slachtofferhulp, Politie Haaglanden en Vervoersmaatschappij HTM zijn uitgenodigd voor de huldiging.Afdeling Bestuursondersteuning en Communicatie. © 2002 Gemeente Rijswijk. Alle rechten voorbehouden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie