Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant Zuid-Oost: Eindhoven 25-01-2002

Datum nieuwsfeit: 25-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Brabant-Zuid-Oost
Zoek soortgelijke berichten


Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 25-01-2002
1e Persbericht 25 januari 2002
Eindhoven: Auto-inbreker op heterdaad aangehouden Donderdagavond rond 22.30 uur is op de Bogert een 19-jarige inwoner van s Gravenhage aangehouden. Surveillerende agenten betrapten hem op heterdaad toen hij in een auto op het Eindje aan het inbreken was. Twee andere mannen stonden op de uitkijk. Bij het zien van de politie gingen de drie er vandoor maar na een korte achtervolging kon de verdachte op de Bogert worden aangehouden. Een buit gemaakt mapje met daarin de autopapieren werd later door de politie teruggevonden. De inbreker is ingesloten. Een kwartier later troffen agenten twee Joegoslaven (21 en 19 jaar oud) aan in de Lardinoisstraat. Zij voldeden aan het signalement van de twee die op de uitkijk stonden. Ze werden aangehouden. Een van hen had een busje met traangas in zijn bezit en de ander had en mes bij zich. De 21-jarige stond tevens gesignaleerd als ongewenst vreemdeling en had nog een geldboete van ruim 230 Euro openstaan bij justitie. De twee zijn ingesloten.

Eindhoven: Amokmakers aangehouden
Vrijdagmorgen rond 1.30 uur zijn op het Stratumseind vijf mannen aangehouden. Een 21-jarige Geldroppenaar was betrokken bij een ruzie in een café en had daar een 19-jarige man uit Overloon mishandeld. Hij werd aangehouden door de gewaarschuwde politie. Zijn vrienden wilden de agenten de aanhouding beletten. De groep viel de agenten lastig en wilde maar niet vertrekken. De politie kreeg daarop hulp van verschillende portiers van horecazaken uit de buurt. De amokmakers werden kort daarna allemaal aangehouden. Alle aangehouden mannen waren militair en zijn overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee.

Geldrop: Snelheidscontroles
Donderdagmiddag tussen 15.45 en 18.00 uur is in de Dwarsstraat in Geldrop een snelheidscontrole gehouden. De politie controleerde 711 voertuigen. Daarvan reden er 36 te snel. Hoogste snelheid 72 km/u in plaats van de toegestane 50 km/u.

Donderdagavond tussen 19.45 en 21.30 uur is op het Bogardeind een snelheidscontrole gehouden. Daar controleerde de politie 1149 voertuigen. Waarvan er 103 te snel reden. Hoogste snelheid 92 km/u in plaats van de toegestane 50 km/u.

Reusel: Drie wegpiraten gepakt
Vrijdagavond rond 22.30 uur is in de buurt van de Klappeistraat een 22-jarige man uit Bladel aangehouden. Kort daarna werden op het politiebureau in Eersel een 19-jarige Eerselnaar en een 20-jarige Bladelnaar aangehouden. De drie hielden in Reusel met hun autos een wedstrijd op de weg. Surveillerende agenten zagen op de Wilhelminalaan drie autos achter elkaar scheuren. Met hoge snelheid reden ze door het dorp. Voetgangers en fietsers konden vaak nog maar net de drie autos ontwijken. Het verkeer werd door de drie ernstig in gevaar gebracht. De rotonde de Hoeve en later de rotonde aan de Randweg Oost gingen ze links met hoge snelheid voorbij. Uiteindelijk reed een van hen zich vast ter hoogte van de Klappeistraat. Even later meldden de twee anderen zich op het politiebureau in Eersel. De politie heeft van alle drie de mannen hun rijbewijs ingevorderd en tegen hen proces-verbaal opgemaakt. Bovendien wordt voor alle drie een nieuwe verplichte rijproef aangevraagd.

Eersel: Inbraak café
Vrijdagmorgen rond 04.00 uur is ingebroken in een café aan de Markt in Eersel. Een zijdeur van het pand werd opengebroken waardoor het alarm werd geactiveerd. Volgens de eigenaar hebben de dieven niets buit kunnen maken.

Helmond: Dodelijk verkeersongeval
Vrijdagmorgen rond 7.15 uur is de 31-jarige Johanna Meulendijks-Hurkmans uit Helmond om het leven gekomen bij een verkeersongeval op de Wolfsputterbaan in Helmond. De vrouw kwam met haar auto frontaal in aanrijding met een tegemoetkomende mobile kraanwagen (vrachtauto) bestuurd door een 47-jarige chauffeur uit Rotterdam. De vrachtauto kwam uit de richting Veghel. De oorzaak van de aanrijding wordt op dit moment onderzocht door de technische recherche.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie