Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Tweede fregat op Antillen aangekomen

Datum nieuwsfeit: 25-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten---

Ministerie van Defensie---

Tweede fregat op Antillen aangekomen

25-01-2002

Het marinefregat Hr. Ms. Abraham van der Hulst is vanmiddag (25 januari) de haven van Willemstad (Nederlandse Antillen) binnengelopen. Hierdoor beschikt de Koninklijke Marine in het Caribische gebied gedurende zes maanden over een tweede fregat voor de strijd tegen illegale drugstransporten in het Caribische gebied. Hr. Ms. Willem van der Zaan was al aanwezig in de West als regulier stationsschip.

Het normaal aanwezige stationsschip patrouilleert in de wateren rond de Nederlandse Antillen en Aruba in het Caribische gebied en houdt zich vooral bezig met zogenoemde "counterdrugs-operaties" voor de Kustwacht voor de Nederlandse Antillen en Aruba en de Amerikaanse Counterdrugsorganisatie Joint Inter Agency Task Force East. Vorig jaar is, in het kader van de internationale strijd tegen het terrorisme, afgesproken dat tijdelijk een tweede Nederlands fregat in de West wordt gestationeerd. Ook werd afgesproken dat het aantal vlieguren voor de P3C-Orions aanzienlijk wordt verhoogd. Als gevolg hiervan opereert een derde P-3C Orion vanaf het militaire deel van het vliegveld Hato.

Hr. Ms. Abraham van der Hulst wordt de komende tijd voornamelijk ingezet op locaties waar de Amerikaanse Coast Guard momenteel niet aan patrouilleren toekomt. Veel van deze Amerikaanse eenheden zijn inmiddels teruggetrokken naar de eigen havens en worden daar ingezet in de strijd tegen het internationale terrorisme. Hr. Ms. Willem van der Zaan blijft patrouilleren in de wateren van de Nederlandse Antillen en Aruba. De aansturing van beide schepen vindt plaats vanaf de marinebasis Parera op Curaçao waar zowel het Operatiecentrum van de Commandant der Zeemacht in het Caribische Gebied, als het Rescue and Coordination Centre van de Kustwacht voor de Nederlandse Antillen en Aruba is gevestigd.

Factsheet: Hr.Ms. Abraham van der Hulst

Dossier: Afghanistan/Strijd tegen het terrorisme

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie