Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Boekpresentatie: 'Het gezicht van de schoonmaak'

Datum nieuwsfeit: 25-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

CNV Schoonmaak is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

14-01-2002

Boekpresentatie: 'Het gezicht van de schoonmaak'

CNV Schoonmaak en arbeidspastoraat DISK presenteren op vrijdag 25 januari samen `Het gezicht van de schoonmaak'. Een bijzondere bundel van negen interviews met schoonmakers, die met elkaar een goed (en soms ontluisterend) beeld geven van wat er in de schoonmaakwereld leeft. Tegelijk presenteert CNV Schoonmaak ook de uitkomsten van een onderzoek naar de werktijden van schoonmakers.

Over de bundel `Het gezicht van de schoonmaak'

Wat gebeurt er als er niet wordt schoongemaakt? Fabrieken gaan stinken, scholen vervuilen, kantoren verstoffen, treinen raken verstopt, ziekenhuizen moeten sluiten. Zonder schoonmaak loopt alles in het honderd. Schoonmaak is niet voor niets big business. Het is een bedrijfstak waarin miljoenen omgaan en zo'n 170.000 mensen werken. Toch wordt schoonmaakwerk zwaar ondergewaardeerd en slecht betaald. De werknemers doen hun werk anoniem en op de raarste tijden. Zij komen als anderen gaan. Zij ruimen de rotzooi op als anderen naar huis gaan om te eten of te slapen.
De schoonmaak verdient beter. In het boekje `Het gezicht van de schoonmaak' komen de schoonmaaksters (m/v) zelf aan het woord. Zij leggen uit wat er goed en wat er slecht gaat, zij vertellen over hun werk en hun werktijden, de werkdruk en de gein, hun betaling en hun gereedschap, hun kracht en hun trots.

Over het onderzoek naar werktijden

Schoonmakers hebben vaak korte contracten en werken op zeer uiteenlopende tijden. Dat biedt veel mogelijkheden om werk en privé te combineren, lijkt het. Maar hoe ervaren de schoonmakers dat zelf? In hoeverre kunnen zij zelf hun werktijden bepalen? Hebben zij problemen om werk en privé te combineren? Aan welke regelingen hebben zij vooral behoefte? Dat heeft CNV Schoonmaak aan zijn leden gevraagd. De uitkomsten hiervan worden bekendgemaakt bij de presentatie van `Het gezicht van de schoonmaak'.

Datum en tijd: vrijdag 25 januari 2002, van 15.00 uur tot 17.00 uur Plaats: hoofdkantoor CNV BedrijvenBond, Prins Bernhardweg 69, Houten

Nadere inlichtingen:

Kees de Vos, persvoorlichter
(030-6348244)
Arbeidspastoraat DISK: Paula Irik
(020-6223289)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie