Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Reisbeurs van het Noorden groter dan ooit

Datum nieuwsfeit: 25-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT - 21 JANUARI 2002

"Uiteindelijk gaat iedereen toch wel weer op vakantie"

Reisbeurs van het Noorden groter dan ooit

Het was wel even spannend in oktober. Zo vlak na de aanslagen in Amerika hield de hele reisbranche de adem in. Ook ten kantore van Projectbureau Creutzberg, organisator van de beurs Vakantie! De reisbeurs van het noorden werd met spanning afgewacht hoe de touroperators en verkeersbureaus zouden reageren.

De beurs vindt plaats van vrijdag 25 tot en met zondag 27 januari in het vernieuwde Martiniplaza in Groningen.

Late beslissers

"Je bent natuurlijk afhankelijk van wat de grote touroperators gaan doen" zo vertelt Jolijn Creutzberg, "en de meeste bedrijven zetten alle activiteiten even op een laag pitje, dat was heel begrijpelijk". Gelukkig trok de markt rond eind november weer aan, en heeft de beurs uiteindelijk nauwelijks te lijden gehad van de gebeurtenissen in New York en Afghanistan. Men heeft over het algemeen wel later beslist dan voorgaande jaren, en dat maakt dat Projectbureau Creutzberg op dit moment extreem drukke tijden beleeft. Want de beurs is nu zelfs groter dan voorgaande jaren.

Breed aanbod

"Je merkt aan alles dat de vakantiestemming er weer helemaal in zit in de branche", aldus Creutzberg. "We krijgen nog dagelijks nieuwe aanvragen binnen, veel meer dan in voorgaande jaren op zo'n laat moment. Dat komt omdat iedereen er weer volledig in gelooft".

Want hoewel sommigen het misschien voor de komende zomervakantie iets dichter bij huis zoeken dan normaal, uiteindelijk gaat iedereen toch op vakantie, is haar stellige overtuiging. En bij de reisbeurs van het noorden is het aanbod dan ook zeer breed en gevarieerd. Kamperen, zon en strand, actief, dichtbij of ver weg: praktisch alle soorten vakanties en bestemmingen presenteren zich in Martiniplaza.

Goed Doel

Zoals elk jaar biedt de beurs weer een uitgebreid programma aan zang, dans en muziek. "Het is dit jaar extra feestelijk omdat we de nieuwe middenhal voor het eerst in gebruik hebben". Ook zijn er beginnerslessen te volgen in maar liefst zeven vreemde talen, handig voor op reis, gepresenteerd door studenten van de Rijksuniversiteit Groningen.

Nieuw is het goede doel dit jaar, dat in samenwerking met de Stichting Vrienden van het AZG op touw is gezet. Onder het motto "Sjoel voor een goed doel" kan de bezoeker van de beurs voor slechts één euro kans maken op fraaie prijzen, beschikbaar gesteld door de exposanten van Vakantie!. Met deze actie wil de organisatie een bijdrage leveren aan het internetcafé voor patienten van het AZG, zodat degenen die vanwege ziekte in het ziekenhuis moeten blijven en niet weg kunnen, dan toch tenminste via internet de wereld over kunnen surfen!

Op de foto met het koninklijk paar

In het weekend voorafgaand aan "de" trouwerij mogen Willem-Alexander en Maxima natuurlijk niet ontbreken. Wie dat wil kan digitaal vereeuwigd worden samen met het gelukkige paar en beschikt daarmee over een unieke herinnering. De foto's worden dezelfde dag nog op de site gezet van de beurs en zijn zo te downloaden vanaf www.vakantie2002.nl.

Lekker weg

Een hele klus dus, zo'n beurs? "Inderdaad, maar het is natuurlijk ook een aantrekkelijk en positief onderwerp om een beurs over te organiseren", zo besluit Creutzberg. En dat laatste is vast de reden dat de stemming op het kantoor, ook in zulke drukke tijden, altijd goed is. En na de beurs? Inderdaad: dan gaat het hele bureau even zelf op (echte) Vakantie!

Informatie:

Vakantie! De reisbeurs van het noorden

Adres:

Martiniplaza, Leonard Springerlaan 2, Groningen

Openingstijden:

vrijdag 25 jan. 12.00 - 21.00 uur
zaterdag 26 jan. 10.00 - 17.00 uur
zondag 27 jan. 10.00 - 17.00 uur

Entreeprijzen

Volwassenen ¤4,50
Kinderen (4t/m11 jr) ¤3,00

Meer informatie:

www.vakantie2002.nl of tel. 050-3189950

Officiële opening:
Hoewel het publiek vrijdag vanaf 12.00 al welkom is, wordt de beurs om 15.30 uur officieel geopend door mevrouw Annet Eijkemans-van 't Hoff, directeur van de A.N.V.V. - de landelijke koepelorganisatie van de VVV's.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie