Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Voorrondes debatcompetities 'Op weg naar het Lagerhuis'

Datum nieuwsfeit: 25-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Groningen
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Groningen

Groningen, 23 november 2001 Persbericht nr. 243

Op weg naar het lagerhuis en het nationaal jeugddebat

De Provincie Groningen gaat samenwerken met de VARA en de Stichting Nationaal Jeugddebat bij het organiseren van twee voorrondes voor de debatcompetities van 'Op weg naar Het Lagerhuis' (voor schoolteams) en het 'Nationaal Jeugddebat' (voor individuele leerlingen). De voorrondes vinden plaats op 25 januari 2002 in het provinciehuis in Groningen. De Provincie neemt f15.000,- van de voorbereidingskosten voor haar rekening.

De debatvormen bieden jongeren in de leeftijd tussen 12 en 18 jaar de mogelijkheid om te discussiëren over actuele thema's in de provincie Groningen. Alle middelbare scholen kunnen aan deze debatten meedoen. Voor de scholen is dit een unieke kans om zich door middel van een wedstrijddebat nader te profileren.

Gedeputeerde Staten zien in de deelname aan de organisatie van de debatwedstrijden een kans om bij de deelnemende jongeren belangstelling te kweken voor de provinciale politiek en beleidsontwikkeling.

Met de beslissing om te gaan samenwerken lopen Gedeputeerde Staten vooruit op hun reactie op het rapport "Jongeren betrekken, betrokken jongeren". Dit rapport is op 18 september j.l. door de statenwerkgroep Jeugd- en Jongerenparticipatie aan GS aangeboden met de opdracht eind dit jaar met concrete beleidsvoorstellen te komen om jongeren gericht te betrekken bij de provinciale politiek en het provinciaal beleid.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Joske Kluvers, van de afdeling Bestuurscontacten, 050 - 3164139. Andere informatie over de provincie kunt u vinden op onze homepage www.prvgron.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie