Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Inwoners gemeente Soest brengen stem Cultuurprijs 2001 uit

Datum nieuwsfeit: 25-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Soest
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Soest

Wie wint de Cultuurprijs 2001?

Inwoners gemeente Soest brengen stem uit

Door middel een stemkaart kunnen de inwoners van de gemeente Soest bepalen wie de Cultuurprijs 2001 moet winnen. Vrijdag 25 januari om 20.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis reikt wethouder Blommers de Cultuurprijs 2001 uit. De zeven genomineerden zijn De Soester Kring, Muziekvereniging Odeon Soesterberg, De Open Hof, het Groot Gaesbeeker Gilde, Stichting Literaire Activiteiten Soest, Stichting Muziekkring Eemland en Vereniging Artishock.

In 2000 nam het college van burgemeester en wethouders het besluit tot het instellen van een cultuurprijs van de gemeente Soest. De prijs bestaat uit een bedrag van 1.500 euro. De Cultuurprijs Soest kent de gemeente toe aan een opmerkelijke cultuurprestatie. Het begrip cultuur wordt daarbij breed opgevat: elke menselijke activiteit die door haar originaliteit en/of kunstzinnigheid en/of vernieuwende kracht een bijdrage levert aan de vitaliteit van de Soester gemeenschap. Activiteiten overwegend commercieel van aard blijven buiten beschouwing. Vorig jaar ontving Stichting Cabrio de prijs. Mevrouw Berna Kousemaker nam de prijs als voorzitter in ontvangst. Kort na deze feestelijke uitreiking werd een commissie benoemd om de toekenning van de Cultuurprijs 2001 voor te bereiden. Aan deze commissie nemen deel: Werner Paans, oud-directeur van Kasteel Groeneveld, Berna Kousemaker, voorzitter stichting Cabrio en Ton Herstel, oud-voorzitter van de NCRV.

Stemkaart
De inwoners van de gemeente Soest kunnen door middel van een stemkaart bepalen wie de Cultuurprijs 2001 moet winnen. De stemkaarten zijn vanaf woensdagmiddag 9 januari verkrijgbaar bij: VVV/ANWB-kantoor, Soest; De Gouden Snaar, Soest; Boekhandel Jongerius, Soestdijk; Boekhandel Van der Ven, Soest-Zuid; Gemeentehuis Soest; Bibliotheek Soest/Overhees; Boekhandel Marjolein, Soesterberg; Gemeentelijke dependance, Dorpshuis Soesterberg; Bibliotheek, Soesterberg. De kaarten moeten uiterlijk 24 januari bij de gemeente Soest binnen zijn.

Feestelijke uitreiking
Iedere Soester en Soesterberger is van harte welkom bij de feestelijke uitreiking op 25 januari. De bezoekers kunnen kennismaken met de tango. Eric en Charlotte Voorn, dansend in de hoogste klasse bij de amateurs, geven demonstraties. Gert Wantenaar, geboren Soester en eerste accordeonist van het Orkest Malando (het orkest dat tango's speelt tijdens het huwelijk van kroonprins Willem Alexander en mevrouw Máxima Zorreguieta), laat zijn kunsten horen. Koos Postema vertelt over cultuur en cultuurbeleving. De ontwerper en maker van de Cultuurprijs, Bert Grotjohann, wordt voorgesteld. Ton Herstel, oud-voorzitter van de NCRV, gaat in op de vraag 'Hebben we wel cultuur in Soest' en Berna Kousemaker, voorzitter van Stichting Cabrio, presenteert de resultaten van een onderzoek onder het motto 'Er is zaalruimte genoeg in Soest'. Om 21.00 uur onthult wethouder Blommers de Cultuurprijs Soest. Om 21.55 uur reikt ze de prijs uit.

Afsluiting jaar van de vrijwilliger 16 januari 19.30 uur raadszaal

De gemeente Soest sluit het internationale jaar van de vrijwilliger af op woensdag 16 januari om 20.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Wethouder Krol reikt de prijs uit aan de vrijwilliger van de maand in de categorie religie (maand december). Tijdens deze feestelijke afsluiting wordt ook bekendgemaakt welke vrijwilligers naar de nationale feestavond in de Arena op 1 februari mogen.

Vorig jaar was het internationale jaar van de vrijwilliger. De gemeente Soest heeft elke maand een prijs uitgereikt aan de vrijwilliger van de maand. Elk maand stond een categorie centraal. Voor de feestelijke afsluiting op 16 januari nodigt de gemeente Soest alle genomineerden en prijswinnaars uit. Iedereen mag één introducé meenemen.

Voor de nationale feestavond op 1 februari ter gelegenheid van het huwelijk van prins Willem Alexander en mevrouw Máxima Zorreguieta heeft de gemeente Soest 75 kaarten beschikbaar. Een aantal kaarten krijgt de besturen van de Oranjecomités in Soest en Soesterberg.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie