Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Opening Jongeren Informatie Punt Capelle a/d IJssel

Datum nieuwsfeit: 25-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Capelle a/d IJssel
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Capelle a/d IJssel

Opening Jongeren Informatie Punt Capelle

Op vrijdag 25 januari opent wethouder G.J.M. van den Akker het Jongeren Informatiepunt (JIP) van Capelle aan den IJssel. Het JIP is gevestigd in de Openbare Bibliotheek aan het Stadsplein 39 en geopend op dinsdag, woensdag en vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur en op vrijdag van 18.00 tot 20.00 uur.

Het JIP is er voor alle Capelse jongeren tussen de 12 en 25 jaar. Zij kunnen bij het JIP terecht voor informatie en advies over huisvesting, drugs, scholing, relaties, gezondheid, werk, rechten en plichten, seksualiteit en vrije tijd. Drie middagen per week is een vaste medewerker van het JIP beschikbaar voor het beantwoorden van vragen en het samen met de jongeren zoeken naar oplossingen voor problemen. Jongeren blijven bij het JIP anoniem. Het informatiepunt werkt zonder afspraak en is gratis. Indien nodig, verwijst het JIP jongeren door naar gespecialiseerde hulp. Vanaf februari kunnen ze bij het JIP zoeken naar een bijbaantje en condooms kopen.

Het JIP Capelle aan den IJssel werkt samen met doc.shop, het informatie- en actiepunt voor en door jongeren in Rotterdam Alexander, de Openbare Bibliotheek en de Stichting Jongerenwerk Capelle. De gemeente Capelle aan den IJssel geeft jaarlijks 46.967,-- subsidie voor het informatiepunt. In juli 2000 is het jeugdbeleid vastgesteld. Het JIP is daar een onderdeel van.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie