Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten regiopolitie Friesland 25-01-2002

Datum nieuwsfeit: 25-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Friesland
Zoek soortgelijke berichten


Korps: Friesland, plaats: Friesland 25-01-2002
Politieberichten van 24/1 (13.00 uur) t/m 25/1 (07.00 uur)

Drachten: winkeldiefstal
Donderdag omstreeks 15.30 uur werd een diefstal gepleegd bij een winkel aan de Noorderbuurt. Een 62-jarige inwoonster van Groningen werd op heterdaad betrapt toen zij enkele kledingstukken uit de winkel wegnam. Zij wilde hierop zonder te betalen de winkel verlaten. De vrouw werd door het personeel aangehouden. De kleding bleef in de winkel achter. Het schadebedrag is niet bekend. De verdachte werd overgebracht naar het bureau. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en na verhoor is zij weer in vrijheid gesteld.

Damwoude: aanhouding
Donderdag omstreeks 15.00 uur werd in een woning aan de Ds. Germsweg een 31-jarige inwoner van Damwoude aangehouden. De verdachte had in totaal nog 10 maanden gevangenisstraf tegoed voor o.a. enkele diefstallen en een mishandeling. De verdachte werd overgebracht naar het bureau en is ingesloten.

Heerenveen: diefstal fiets
Donderdag omstreeks 16.35 uur werd op het AZC aan de Stadionweg een 18-jarige inwoner van Gorrdedijk aangehouden. De verdachte bood op het terrein een zo goed als nieuwe fiets te koop aan voor 20 euro. De fiets was waarschijnlijk van diefstal afkomstig. De verdachte wilde niet zeggen waar hij de fiets vandaan had. De fiets werd in beslag genomen. De verdachte werd overgebracht naar het bureau en is ingesloten.

Drachten: mishandeling
Donderdag tussen 19.30 en 19.35 uur werd een 20-jarige inwoner van Drachten in een woning aan de Leeuwerikstraat mishandeld door drie jongens. Het zou gaan over een geldkwestie. Het slachtoffer had een bult op zijn voorhoofd en schaafplekken. Na de mishandeling waren de drie jongens weggelopen in de richting van de Houtlaan. Ondanks een onderzoek in de onmiddellijke omgeving werden de drie jongens niet meer aangetroffen. Het slachtoffer deed aangifte. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Sneek: aanrijding met gewonde
Donderdag omstreeks 19.00 uur reed een personenauto, bestuurd door een 29-jarige inwoonster van Sneek, vanaf de Willem Lodewijkstraat de Oppenhuizerweg op. De bestuurster betrachtte hierbij de nodige voorzichtigheid. Toen zij de weg opreed, werd zij in de flank aangereden door een motor, die bestuurd werd door een 26-jarige inwoner van Sneek. De motorrijder klaagde over pijn aan zijn knie en werd overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek. Daar bleek dat de verwondingen meevielen en hij kon na behandeling weer naar huis. Wel bleek dat de motorrijder niet in het bezit was van een geldig rijbewijs en dat de motor niet verzekerd was. Er is proces-verbaal opgemaakt.

Sneek: geen rijbewijs
Donderdag omstreeks 20.10 uur werd op de Woudvaartkade een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. Bij controle bleek dat de bestuurder, een 35-jarige inwoner van Sneek, reed zonder rijbewijs. Zijn rijbewijs was sinds 29 maart 2001 ongeldig verklaard. Tegen de bestuurder is proces-verbaal opgemaakt.

Leeuwarden: dealer aangehouden
Donderdag omstreeks 21.45 uur werd op de Zuiderstraat een 34-jarige inwoner van Rotterdam aangehouden ter zake dealen. Bij de verdachte werd nog een bolletje cocaïne aangetroffen. Hij had kort daarvoor een
1 bolletje verkocht aan een 24-jarige inwoner van Leeuwarden. Deze man werd eveneens aangehouden. De cocaïne werd in beslaggenomen. De beide verdachten werden overgebracht naar het bureau. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt en na verhoor zijn ze weer in vrijheid gesteld.

Leeuwarden: verlichtingscontrole
Donderdag tussen 19.00 en 22.00 uur werd door de stagegroep in de binnenstad van Leeuwarden gecontroleerd op de fietsverlichting. De controles vonden plaats op de Schrans, Vrouwenpoortsbrug en het Hoeksterend. In totaal kregen 147 bestuurders een bekeuring.

Wijnjewoude: inbraak woning
Donderdag tussen 18.00 en 21.15 uur werd ingebroken in een woning aan de Loksleane. Het slot in de achterdeur werd vernield. De gehele woning werd doorzocht. Uit de woning werden een computer, een bankpas, een radio/cd-speler en geld weggenomen. De bewoonster, een 30-jarige vrouw, heeft aangifte gedaan.

Appelscha: aanrijding met gewonde
Donderdag omstreeks 22.20 uur vond op Terwisscha een eenzijdig ongeval plaats. De bestuurder van een personenauto, een 51-jarige inwoner van Oudebildtzijl, zag een bocht in de weg over het hoofd. Hij reed rechtdoor en kwam vervolgens tegen een boom tot stilstand. De bestuurder raakte gewond (o.a vermoedelijk gebroken rechterenkel, hoofdwond en verwondingen aan zijn handen). Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten. De auto werd totaal vernield.

Sloten: inbraak woning
Donderdag tussen 07.30 en 19.30 uur werd ingebroken in een woning aan de Menno van Coehoornstraat. Hoe men de woning is binnengekomen, is nog niet duidelijk. Uit de woning werden een laptop en een printer weggenomen.. De eigenaar, een 53-jarige inwoner van Sloten, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: onder invloed
Vrijdag omstreeks 00.30 uur zag een patrouille van de Douane een personenauto rijden over de Nylansdyk. Zij vermoeden dat de bestuurder, gezien de rijstijl, onder invloed verkeerde. Hierop werd de politie gewaarschuwd. De bestuurder, een 41-jarige inwoner van Oosterwolde, had inmiddels zijn auto tot stilstand gebracht. De bestuurder bleek inderdaad gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 605 ug/l. Tegen de bestuurder werd proces-verbaal op gemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 6 uren. Tevens werd het rijbewijs van de man ingevorderd.

Heerenveen: onder invloed
Donderdag omstreeks 23.45 uur werd op de Stadionweg een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 34-jarige inwoner van Heerenveen, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de bestuurder 300 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 2 uren.

Mildam: aanrijding met drank
Donderdag omstreeks 23.45 uur reed een bestuurder van een personenauto over de Schoterlandseweg. Ter hoogte van de kruising met het Bruggelaantje raakte de bestuurder, een 25-jarige inwoner van Oldeberkoop, de middengeleider en vloog vervolgens met zijn auto over de kop en kwam in een tuin tot stilstand. De auto werd totaal vernield. De bestuurder, die gedronken had, bleef ongedeerd. Aan het bureau blies de bestuurder 295 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 2 uren.

Joure: inbraak gemeentehuis
Vrijdag tussen 01.00 en 02.00 uur werd ingebroken in het gemeentehuis. Van het gemeentehuis werden twee ramen, waarvan één van de afdeling financiën, ingeslagen. Of er iets is weggenomen, moet nog worden geïnventariseerd. In de loop van vandaag zal door de gemeente aangifte worden gedaan.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie