Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Binnensticht 25-01-2002

Datum nieuwsfeit: 25-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten


Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 25-01-2002 Persberichten district Binnensticht, 09.30 uur

Inbrekers aangehouden

ZEIST- Op vrijdagochtend werden twee mannen aangehouden nadat ze hadden ingebroken in een bedrijf.

Omstreeks 01.45 uur kreeg de politie de melding dat er zou worden ingebroken in een bedrijf gelegen aan de Utrechtseweg. Bij het pand aangekomen zagen de agenten een 22-jarige man uit Nieuwegein en een 23-jarige man uit Utrecht uit het bedrijf komen rennen. Na een korte achtervolging te voet werd de 22-jarige man aangehouden. De 23-jarige man wist op dat moment te ontkomen. In de omgeving werd een zoektocht ingesteld en hierna kon op de Bachlaan de 23-jarige man alsnog worden aangehouden.

Beide mannen werden ingesloten voor verhoor. Onderzoek wees uit dat er een ruit van het bedrijf was vernield. In het bedrijf lagen verschillende inbrekerswerktuigen.

Wegpiraat aangehouden

ZEIST- Op donderdagavond werd een 24-jarige man uit Driebergen aangehouden nadat hij een aantal ernstige verkeersovertredingen had begaan en daarbij een agent had aangereden.

Omstreeks 19.00 uur zagen twee agenten in een onopvallende auto de 24-jarige man rijden over de Utrechtseweg. De man reed hier met hoge snelheid en haalde zeer onverantwoord andere weggebruikers in. Op een gegeven moment moest de man stoppen voor een verkeerslicht gelegen aan de Dreef. Op het moment dat de agenten de man wilde aanspreken sprong het licht op groen en de man reed vervolgens verder.

Op de Sanatoriumlaan reed de man op een gegeven moment 120 kilometer per uur en haalde medeweggebruikers links en rechts in. Op de Lageweg moest de automobilist uit Driebergen stoppen omdat er voor hem autos stilstonden. Direct hierop stapten de agenten, in burger gekleed, uit en bij de auto gekomen lieten de agenten hun legitimatiebewijs zien en vroegen de man uit te stappen. De man deed vervolgens zijn autoportieren op slot, gaf gas en reed hard weg. Hierbij moesten de agenten opzij te springen op niet te worden geraakt. Een van de agenten werd echter door de portier geraakt en raakte licht gewond.

De achtervolging werd vervolgens weer voortgezet en de 24-jarige man doofde nu zijn verlichting en verhoogde daarbij tevens zijn snelheid. Het was onverantwoord om de achtervolging voort te zetten.

In de regio werden andere politieautos op de hoogte gebracht. Op de Paranadreef in Utrecht zagen agenten de auto rijden en hier kon de wegpiraat worden aangehouden en worden ingesloten voor verhoor.

Snelheidscontrole

DE BILT- Op donderdagavond werd een snelheidscontrole gehouden op de Utrechtseweg van 20.00 tot 22.00 uur. In totaal passeerden 405 voertuigen de controlepost en 41 hiervan reden te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 131 kilometer per uur waar 80 is toegestaan.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie