Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten district Rijn en Venen, 09.55 uur

Datum nieuwsfeit: 25-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten


Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 25-01-2002
Persberichten district Rijn en Venen, 09.55 uur

Vreemde gast

WOERDEN Donderdagmiddag kreeg de politie een melding dat in een woning van een bejaarde vrouw een onbekende vrouw lag te slapen.

Omstreeks 13.30 uur was een 46-jarige vrouw uit Rotterdam zonder enige aanleiding een woning van een 85-jarige vrouw aan de Molenvlietbrink binnen geslopen en op de bank in slaap gevallen. De bewoonster ontdekte de vrouw en alarmeerde de politie.

Onderzoek wees uit dat de Rotterdamse onder invloed van verdovende middelen was en haar roes wilde uitslapen. In haar jas had zij nog een kleine hoeveelheid verdovende middelen. De vrouw werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Inbreker krijgt klappen

WOERDEN Door verschillende getuigen werd in de nacht van donderdag 24 op vrijdag 25 januari gebeld naar de politie dat er een vechtpartij plaatsvond op de Molenvlietbrink.

Ter plaatse trof de politie omstreeks 03.50 uur drie personen aan. Een persoon een 27-jarige man uit Weert lag op de grond en zat onder het bloed. De twee andere mannen, 41 en 45 jaar oud en afkomstig uit Woerden en Schotland stonden naast de man.

De mannen verklaarden dat de 27-jarige uit Weert bezig was geweest in te breken in hun voertuig. Hij had inmiddels de rechterzijruit vernield en was volgens de mannen voornemens spullen uit het voertuig te stelen. Toen zij de verdachte aanspraken trok deze een mes en bedreigde de mannen.

Hierdoor ontstond een worsteling waarbij de verdachte diverse klappen kreeg en zijn mes afhandig werd gemaakt. Het slachtoffer werd voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. Na behandeling werd de verdachte aangehouden.

Rijden onder invloed

WOERDEN Tijdens een controle op de Europabaan werd in de nacht van donderdag 24 op vrijdag 25 januari een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Omstreeks 00.20 uur werd de 46-jarige man uit De Meern staande gehouden en zijn medewerking gevraagd bij een blaastest. Hieruit bleek dat hij te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse uit dat hij 0,65 promille alcohol in zijn lichaam had. Met een rijverbod van een uur en een boete van 190,= werd hij naar huis gestuurd.

Niets erin niets eruit

WOERDEN In het kader van de actie niets erin niets eruit heeft de politie donderdagmiddag een controle uitgevoerd aan de Burg. H.G. van Kempensingel.

In totaal werden 17 voertuigen gecontroleerd. Bij één voertuig stond de kofferbak open vol met gereedschap. Bij 9 andere voertuigen lag zichtbare buit zoals: radios jassen, sporttassen. Bij 7 voertuigen was alles in orde.

Aantreffen hennepplantage
BREUKELEN Door klachten van stankoverlast werd door de politie een hennepkwekerij aan de Titus Brandsmastraat ontdekt.

Donderdagavond werd door de politie omstreeks 20.30 uur en onderzoek ingesteld. In eerste instantie werd na aanbellen de deur niet geopend. Op het moment dat de deur geforceerd zou worden deed een 38-jarige man uit Loosdrecht de deur open.

In de woning werden twee kamers aangetroffen die volledig waren ingericht als hennepkwekerij. In de 465 aangetroffen plantenbakken zaten geen hennepplanten meer. Kennelijk was er kort geleden geoogst. Tevens werd door een medewerker van het elektriciteitsbedrijf geconstateerd dat de stroom illegaal werd afgetapt.

De 38-jarige man werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau. De totale inventaris werd in beslag genomen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie