Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Forse stijging van de omzet en de resultaten Econom Group

Datum nieuwsfeit: 25-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Euronext Brussels
Zoek soortgelijke berichten

Euronext Brussels

B E H E E R VA N I N F O R M AT I C A N E T W E R K E N

Voorlopige Resultaten 2001

Forse stijging van de omzet en de resultaten

De geconsolideerde omzet van de Econocom Group bedroeg aan het einde van het boekjaar 960 miljoen EUR tegen 725 miljoen EUR in 2000.
De activiteiten van de Exploitatiediensten (netwerken) en Evolutieve verhuur scoorden in het 2de semester 2001 beter dan verwacht, terwijl de Distributiediensten werden beïnvloed door de vertraging in de verkoop van informaticaproducten.

De Evolutieve verhuur maakte een bijzonder dynamische 4de trimester door, wat resulteerde in een groei van 24% over het hele jaar.
Op vergelijkbare basis groeide de geconsolideerde omzet met bijna 10 %.

Netto winst per aandeel: + 50%

Het resultaat uit de gewone bedrijfsuitoefening (1) stijgt met 20%, tot 21 miljoen EUR. De nettowinst (1) alsook de nettowinst per aandeel stijgen met 50% en bedragen resp. 19 miljoen EUR (of 1,97% van de omzet) en 2,3 EUR.

Alle activiteiten van de groep zijn winstgevend.
Op vergelijkbare basis is de groei van de resultaten nog belangrijker als gevolg van de geslaagde turnaround van de onderneming Infopoint (die in september 2000 werd overgenomen en actief is in distributie- en exploitatiediensten) en de daaruit voortvloeiende synergieën. (1) voor afschrijving van de goodwill

Vooruitzichten voor 2002
De resultaten 2001 ondervonden het positieve effect van het originele Business Model van de groep, dat de afgelopen 20 jaar in België zijn efficiëntie heeft bewezen.

Dat Business Model steunt op:

3 complementaire activiteiten, waarvan er 2 (Evolutieve verhuur en Distributiediensten) in synergie werken, en de derde (Exploitatiediensten) werkt met contracten op middellange en lange termijn, Een kostenstructuur gebaseerd op variabiliteit, met commerciële agenten die een percentage uitbetaald krijgen van de gegenereerde marge en een logistiek die uitbesteed wordt.

Voor 2002 voorziet de groep een nieuwe groei van de omzet en de winst per aandeel. Er wordt ook een operatie externe groei in overweging genomen om een omzet te behalen van 1,2 miljard EUR, in overeenstemming met het strategisch Plan Horizon 2002.

De definitieve geconsolideerde jaarrekening zal worden gepubliceerd op vrijdag 8 maart 2002.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie