Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 25-01-2002

Datum nieuwsfeit: 25-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten


Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 25-01-2002
Persberichten districten Heerlen en Kerkrade (RKey; 13.45 u) Vrijdag, 25 januari 2002

Districten Heerlen en Kerkrade

Hoensbroek; ramkraak
Afgelopen nacht, donderdag op vrijdagnacht omstreeks 03.00 uur kreeg de politie een melding van een ramkraak op de Nieuwstraat in Hoensbroek. Bleek dat met een auto aldaar de pui van een kledingwinkel was geramd (flink beschadigd) en dat de met bivakmutsen gemaskerde ramkrakers allerlei kleding hadden gestolen. De politie die snel terplaatse ging, zag dat de ramkrakers met de buit in enkele autos er vandoor reden. De politie zette meteen de achtervolging in waarbij de inbrekers onderweg uit een van de vluchtautos een klein deel van de gestolen kledingstukken verloren. De ramkrakers reden in hun autos via de Hoofdstraat, de Pastoorskuilenweg in de richting van de Randweg er vandoor. Daarbij reden ze vervolgens in Nuth via de autosnelweg A-76 in de richting van Belgie. De vluchtende ramkrakers konden op een gegeven moment niet meer worden achterhaald en wisten te ontkomen, waarna de achtervolging werd gestaakt. De bij de kledingwinkel achtergebleven (ram-)auto, bleek in Hoensbroek te zijn gestolen en is voor nader onderzoek inbeslaggenomen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Landgraaf; in gestolen auto
Afgelopen donderdagmiddag zag de politie in Landgraaf een auto rijden waarvan ze even tevoren de melding had gekregen dat die auto deze donderdagmiddag in het Landgraafse was gestolen. De politie ging de autobestuurder met een mede-inzittende vrouw achterna. Daarbij trachtte de autobestuurder aan een controle/aanhouding te ontkomen en pleegde met het voertuig op zijn vlucht allerlei overtredingen (ondermeer diverse malen door rode verkeerslichten rijden, maar ook moesten andere automobilisten/weggebruikers fors remmen om een aanrijding te voorkomen). Op een gegeven moment, in Heerlen ramde de automobilist zelfs een politie-auto aan de voorzijde die daar trachtte de vluchtweg te blokkeren, doch wist hij wist met zijn auto langs de politie-auto te geraken en verder te rijden. Op de Mesdagstraat in Heerlen stopte de automobilist en stapten beide inzittenden uit teneinde weg te rennen. De mede-inzittende vrouw, een 33-jarige vrouw uit Heerlen, werd meteen aangehouden en de autobestuurder, een 39-jarige man zonder vaste woon/verblijfplaats kon na een korte achtervolging te voet door de agenten worden aangehouden. Beide verdachten zijn in het politiebureau ingesloten. De gestolen auto is voor nader onderzoek afgesleept. De politie stelt een nader onderzoek in.

Kerkrade/Eygelshoven; onder invloed
Het slingerende rijgedrag van een bromfietsbestuurder, trok afgelopen nacht, donderdag op vrijdagnacht op de Niersprinkstraat in Kerkrade de aandacht van de politie. Bij nadere controle bleek dat de bromfietsbestuurder, een 41-jarige man uit Kerkrade onder invloed zijn bromfiets bestuurde. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat hij ruim 1,6 promillle alcohol in zijn bloed had. De verdachte kreeg een rijverbod en de politie maakte proces-verbaal tegen hem op. Bij controle afgelopen donderdagavond op de Laurastraat in Eygelshoven van een 33-jarige automobilist uit Heerlen, bleek dat de Heerlenaar onder invloed achter het stuur van zijn auto zat. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat hij ruim 1,2 promille alcohol in zijn bloed had. De verdachte kreeg een rijverbod. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie