Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 25-01-2002

Datum nieuwsfeit: 25-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Noord
Zoek soortgelijke berichten


Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 25-01-2002 Mediaberichten 25 januari (16.45 uur)

LIMBURG-NOORD 19 dronken bestuurders

LIMBURG-NOORD - De politie Limburg-Noord heeft in de afgelopen week in totaal 19 automobilisten en 1 bromfietser betrapt die met drank op achter het stuur zaten. De dronken bestuurders zijn gecontroleerd in Venray, Horn, Helden, Heythuysen, Venlo, Tegelen, Haelen, Horn, Gennep, Well, Grathem en Weert.

Op de Brugstraat in Grathem is een 43-jarige man uit Heerlen staande gehouden. De politie kreeg een melding dat er op de A-2 ter hoogte van Grathem een auto reed waarbij een voorband ontbrak. De politie trof de auto en de bestuurder vervolgens aan op de Brugstraat. Hierbij bleek dat de voorband geheel van de velg was gelopen. Vanaf het Kelperviaduct waren krassporen op het wegdek van de A-2 zichtbaar. Gezien de krasporen heeft de automobilist slingerend gereden en is hij diverse keren op de verkeerde weghelft terechtgekomen. Nader onderzoek wees uit dat de man teveel gedronken had. De man kreeg een rijverbod van 10 uur opgelegd en zijn rijbewijs is ingevorderd. De overige bestuurders kregen rijverboden van 1 tot en met 9 uur opgelegd.

Ongunstig effect

Alcoholgebruik zorgt voor een sterk verhoogd risico in het verkeer. Het risico neemt ongeveer exponentieel toe naarmate men meer alcohol in het bloed heeft. Met zon drie glazen drank (0,5 promille) op heeft iemand een anderhalf keer zo grote kans op een ongeval. Bij een promilage van 1,8 promille is die ongevalkans zeventien keer zo groot. Het gebruik van alcohol in het verkeer heeft ook een sterk ongunstig effect op de ernst van het letsel. Automobilisten met een bloed-alcohol-gehalte (BAG) van boven de 1,5 promille hebben een 200 keer zo grote kans op een dodelijk ongeval als nuchtere bestuurders.

HORST Diefstal vogels

HORST Uit een volière achter een huis aan de Wervelstraat zijn tussen donderdagavond en vrijdagmorgen een tiental vogels gestolen. De eigenaar heeft de diefstal vrijdagmorgen ontdekt. Het slot van de volière is geforceerd en vervolgens zijn de vogels meegenomen. Het betreft onder andere kanaries en zebravinken. De totale waarde van de vogels bedraagt ongeveer 100 euro.

VENRAY Diefstal haspel

VENRAY Naast het Vlakwater is tussen woensdagmiddag en vrijdagmorgen een grondkabelhaspel gestolen. De gronkabelhaspel is eigendom van een aannemer uit s Hertogenbosch. Het betreft een haspel met een gewicht van ongeveer 1000 kilo met 600 meter kabel. De waarde van de haspel bedraagt zon 10.000 euro.

ROERMOND Verkeersgewonde

ROERMOND Bij een verkeersongeval op de Scheidingsweg is vrijdagmorgen een 14-jarige fietsster uit Roermond gewond geraakt. Het meisje fietste vanaf een parkeerplaats de Scheidingsweg op en werd daarbij niet gezien door een 71-jarige automobiliste uit Hunsel. Vervolgens volgde een aanrijding waarbij het meisje gewond raakte. Ze is met beenletsel en een hersenschudding opgenomen in het ziekenhuis van Roermond.

BLERICK Verkeersgewonden

BLERICK Bij een verkeersongeval op de Venrayseweg zijn donderdagmiddag rond 18.00 uur een 17-bromfietsster uit Grubbenvorst en een 50-jarige voetganger uit Blerick gewond geraakt. De vrouw uit Blerick liep over het fietspad langs de Venrayseweg in de richting van Grubbenvorst. De bromfietsster die in dezelfde richting reed merkte de vrouw te laat op en schepte haar. De voetganger is met beenletsel overgebracht naar het ziekenhuis en de bromfietsster is met been- en armletsel naar het ziekenhuis gebracht.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie