Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Popmuziek, film en Star Wars acteurs in de RAI

Amsterdam Record Convention

Popmuziek, film en Star Wars acteurs in de RAI

AMSTERDAM, 19-12-2001 -- Een wereld vol rock and roll en science fiction. Zo valt de zesde Platen- CD- Film & Science Fiction Beurs op 26 januari in de RAI in Amsterdam het best te typeren. Op de beurs zijn tweehonderd topverzamelaars en -handelaren aanwezig uit tien verschillende landen. Deze professionele muziek- en filmkenners selecteerden voor de beurs zowel unieke platen en CD's, als film- en science fiction attributen, zoals originele filmposters, Startrek-kostuums, speelgoedcollecties van James Bond en Star Wars, cultvideo's en monster- en horrorartikelen.

Voor film en science fiction is op de platenbeurs een speciale afdeling ingericht. Wat film betreft gaat alle aandacht op dit moment uit naar 'In de ban van de ring', de verfilming van het boek van Tolkien. De grootste Tolkienspecialist van Nederland is op de beurs met een stand vertegenwoordigd.
Op science fictiongebied blijft Star Wars onverminderd populair. Als speciale gasten van de Nederlandse Star Wars fanclub 'Echo Base' zijn twee Star Wars acteurs in de RAI aanwezig voor een signeersessie. Het zijn Paul Blake en Richard LeParmentier, die allebei een rol speelden in de originele 'Star Wars' uit 1977. Blake speelde de premiejager Greedo en LeParmentier was admiraal Motti, een Imperial Officer. Daarnaast zijn er op de platenbeurs veel film en science fiction artikelen te vinden, zoals posters, boeken, tijdschriften, soundtracks, miniaturen, speelgoed, en foto's, ook van Superman, Thunderbirds, Xena, de X-files en Buffy the Vampire Slayer. Tevens is de Star Trekfanclub aanwezig.
Nieuw op de beurs is het grote assortiment DVD's. Aangevuld met allerlei extra materiaal verschijnen nu veel topfilms op dit nieuwe medium, wat ze voor de filmfan extra aantrekkelijk maakt.

Uiteraard is ook voor de liefhebbers van popmuziek het aanbod enorm groot. Alle muzikale stijlen, vanaf de jaren '50 tot nu, zijn vertegenwoordigd. Van pop, rock 'n roll, metal en punk tot disco, reggae, soul, house en dance, zowel op de plaat als op CD. De afdeling DJ-vinyl neemt een belangrijke plaats in. De onovertroffen beats en discoclassics uit de jaren '70 en '80 vormen nog steeds de basis voor de sound van elke DJ en de maxisingles met topgrooves worden hier vanuit heel Europa aangevoerd. Zeker de helft van de standhouders is afkomstig uit het buitenland en zij vormen een welkome aanvulling op ieders muziekverzameling. Niet alleen door hun exclusieve aanbod, maar vooral ook door hun prijs. Zoals bekend liggen de prijzen voor CD's in de ons omringende landen aanzienlijk lager, en op de beurs valt daarvan te profiteren.

De Platen & CD, Film & Science fiction Beurs in de RAI in Amsterdam is op zaterdag 26 januari geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De toegang bedraagt 6,- (CJP/Pas 65 5,-). Voor meer informatie kunt u overdag bellen met de organisator ARC, telefoon 0229 213891 of kijk op internet www.mmmarc.com.


Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie