Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nederlandse ISAF-militairen vertrokken

Datum nieuwsfeit: 26-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten---

Ministerie van Defensie---

Nederlandse ISAF-militairen vertrokken

26-01-2002

De 92 Nederlandse militairen die deel uitmaken van de International Security Assistance Force (ISAF) zijn vanmiddag (26 januari) om drie uur per KDC-10 van de Koninklijke Luchtmacht vertrokken van de vliegbasis Eindhoven. De Bevelhebber der Landstrijdkrachten, luitenant-generaal Ad van Baal, heeft bij het vertrek van alle militairen persoonlijk afscheid genomen. Een groot aantal familieleden en bekenden was naar Eindhoven gekomen om de mannen uit te zwaaien bij hun vertrek naar Afghanistan. In de Noord-Turkse stad Trabzon wordt overgestapt in twee C-130 toestellen die in pendelvlucht naar Kabul vliegen.

Generaal Van Baal noemde in zijn toespraak op het vliegveld de ervaringen van het voor-detachement positief. Maar het is geen wassen neus, waakzaamheid blijft geboden. Het is een goede missie en u heeft een belangrijke taak, aldus Van Baal. Tevens drukte hij de militairen uit veiligheidsoverwegingen op het hart ook goed op elkaar te letten. De taak van ISAF bestaat uit het assisteren van de Afghaanse interim-regering en het scheppen en handhaven van de veiligheid in Kabul en omstreken. De hoofdmacht die nu vertrokken is wordt gevormd door het 13 Infanteriebataljon van de Luchtmobiele Brigade en door onderdelen van het Korps Commandotroepen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie