Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten Regiopolitie Groningen 26-01-2002

Datum nieuwsfeit: 26-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Groningen
Zoek soortgelijke berichten


Korps: Groningen, plaats: Diverse 26-01-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Zaterdag 28 januari 2002

Dagelijkse berichten

Provincie / Stad: alcoholcontroles
In negen steden en dorpen in de provincie Groningen zijn vrijdag overdag en s nachts op verschillende locaties in totaal 2134 blaasproeven afgenomen. Van de gecontroleerde bestuurders kregen er 7 een proces-verbaal omdat zij bij de test boven de limiet scoorden van 0.5 promille. In Uithuizermeeden, Loppersum en Ten Post werd vrijdagmiddag en -avond gecontroleerd en van de 358 bestuurders bleek er niemand boven de wettelijke limiet te scoren. In Winschoten werden 910 controles uitgevoerd en hier liepen een 51-jarige automobilist uit Winschoten (0.7), 34-jarige automobilist uit Oude Pekela (0.75) en een 27-jarige Winschoter (1.2) tegen de lamp. In het oosten van de provincie werden in Vlagtwedde, Ter Apel, Stadskanaal en Musselkanaal 260 bestuurders stilgezet om de blaasproef te ondergaan. In de Hoofdstraat in Stadskanaal blies een 22-jarige bromfietser uit die plaats 1.5 promille en een 26-jarige automobilist 1.15 promille. Tenslotte bliezen in de stad Groningen 615 bestuurders op het blaaspijpje. Hier werd een 34-jarige Stadjer met 1.55 promille in zijn auto betrapt en een 51-jarige automobilist uit Siddeburen blies 0.8 promille. Hij bleek te rijden terwijl hij een ontzegging van de rijbevoegdheid heeft. Een 31-jarige automobilist uit Groningen volgde de aanwijzingen van een politieagent tijdens de controle niet op en kreeg hiervoor een bon.

Snelheidscontroles
Op onder andere basis van klachten van omwonenden en gebruikers van de weg is op diverse plaatsen vrijdag een snelheidscontrole gehouden. Op de Oudestreek in Zevenhuizen (60 km weg) werden 156 voertuigen gecontroleerd. 14 reden te hard en de snelste reed 88 km per uur. In Winsum werd op de N361 bij Maarhuizen de snelheid van 235 passerende voertuigen gemeten. 3 reden er sneller dan 80 km per uur waarbij de snelste 91 km per uur scoorde. In Rasquert werden op de Andelsterweg 118 voertuigen gecontroleerd. 9 reden er sneller dan 80 km per uur en de snelste reed 99 km per uur. Op de N363 in Baflo (60 km limiet) werden 6 van de 100 passerende voertuigen beboet. De snelste reed 74 km per uur. In hetzelfde dorp werd op de Tinallingerweg de snelheid gemeten van 43 voertuigen. Hier reden er 12 harder dan 50 km per uur waarbij de hoogste overtreder 84 km per uur reed.

Westernieland: transformator in de brand
Kennelijk door de harde wind van de vrijdagnacht kon een transformator van een windmolen aan de Noordpolderweg in Westernieland de opgewekte stroom niet aan en raakte oververhit. De transformator vloog in brand en de brandweer verrichtte bluswerkzaamheden. Ook de elektriciteitsmaatschappij kwam ter plaatse voor herstelwerkzaamheden.

Scheemda: Franse vrachtwagenchauffeur te lang achter het stuur Bij een controle op de A7 bij Scheemda werd vrijdagochtend een 32-jarige vrachtwagenchauffeur uit Thiviers (Frankrijk) een rijverbod van 8 uur opgelegd voor overschrijding van de rijtijdenwet. De man had de afgelopen 48 uur slecht 13 uur rust genoten Hij kreeg een rijverbod en een schikkingsvoorstel van 660 euro.

Vlagtwedde: gordelcontrole
In de Wilhelminastraat in Vlagtwedde werd vrijdagmiddag gecontroleerd op het dragen van de veiligheidsgordel. Van de 45 gecontroleerde bestuurders droegen er 4 geen gordel. Zij kregen een bon.

berichten stad komen in de loop van de ochtend
Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (0.13 euro p/m)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie