Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Flevoland 26-01-2002

Datum nieuwsfeit: 26-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Flevoland
Zoek soortgelijke berichten


Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 26-01-2002 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, B. Timmer, 06-51401952

Verzet bij aanhouding
LELYSTAD - Vanmorgen vroeg is een 39-jarige man uit Lelystad aangehouden aan de Drontermeerstraat. Bij een verkeerscontrole in de Voorstraat bleek dat de auto van de man een verlopen APK had. Bij het opvragen van de gegevens aan de hand van de naam van de man bleek bovendien dat hij niet beschikte over een geldig rijbewijs. Daarbij had de man echter een valse naam opgegeven en kwam naar voren dat hij nog een gevangenisstraf diende uit te zitten. Toen de politie hem kort daarop wilde aanhouden, verzette hij zich, geholpen door een man van 45 uit Almere en twee vrouwen van 37 en 30 uit Lelystad. Zij verschansten zich in een woning aan de Drontermeerstraat. Na het oproepen van extra politieassistentie gaf de verdachte zich uiteindelijk over. Hij is ingesloten. De overige personen zijn verhoord in verband met het belemmeren van de aanhouding.

Aanhouding na aanrijding
ALMERE - Na een melding van een aanrijding in de parkeergarage aan de Brink is vrijdagavond een 17-jarige jongen uit Almere aangehouden. De jongen had enkele dagen tevoren een auto gekocht bij een particulier en was volgens getuigen gaan joyriden in de garage. Daarbij verloor hij de controle over het stuur en ramde het hekwerk. Hij was niet in bezit van een rijbewijs of verzekering en is overgebracht naar het bureau voor verhoor. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. Het voertuig was total loss.

Aanrijdingen met letsel
ALMERE - Vrijdagavond is een 44-jarige vrouw uit Almere gewond geraakt na een botsing met een 27-jarige automobilist uit Almere. De vrouw verleende op de Metropolestraat vermoedelijk geen voorrang aan de voor haar van rechts komende automobilist, waardoor een aanrijding volgde en de vrouw ten val kwam. Zij is per GGD-ambulance naar het Flevoziekenhuis gebracht voor onderzoek en kon na de behandeling weer naar huis.

Mes in beslag genomen
LELYSTAD - Een 49-jarige man uit `s-Gravenhage is vrijdagavond aangehouden op de Westerdreef. Bij een controle werd de man staande gehouden omdat hij met hoge snelheid over de dreef reed. Daarbij werd in de auto een groot mes aangetroffen. De man is voor verhoor overgebracht naar het bureau. Het mes is in beslag genomen.

Verkeerscontroles
ALMERE - Donderdagavond tussen 18.00 en 21.00 uur is aan de Oosterdreef een verkeerscontrole gehouden, waarbij specifiek gelet werd op de juiste papieren, verlichting en het dragen van gordels. Er zijn 40 voertuigen gecontroleerd, waarbij 31 bekeuringen zijn uitgedeeld: 10 voor het voeren van mistverlichting zonder noodzaak, 8 voor ondeugdelijke verlichting, 6 voor het niet dragen van de autogordel, 5 voor het niet kunnen tonen van het rijbewijs, een voor het niet kunnen tonen van het kentekenbewijs en een voor een niet goedgekeurd kinderzitje terwijl het kind voorin de auto zit.

LELYSTAD - Bij een korte controle aan de Houtribdreef zijn vrijdagmiddag 12 automobilisten bekeurd voor het niet dragen van een gordel. De politie blijft dit soort `vliegende controles` uitvoeren, met name op de dreven, omdat nog steeds blijkt dat veel automobilisten de waarde van het dragen van de gordel niet inzien. Jaarlijks raken veel inzittenden (zwaar) gewond, omdat zij zonder gordel uit het voertuig geslingerd worden of met hun hoofd tegen of door de voorruit slaan.

Easy rider
ALMERE - Op de A. Boekenweg is donderdagmiddag een brom- en snorfietscontrole (easy rider) gehouden. In totaal zijn 24 brommers, scooters en snorfietsen gecontroleerd, onder meer door een snelheidsmeting op de rollerbank. Twaalf bestuurders kregen een bekeuring omdat er iets aan het voertuig mankeerde of omdat zij de benodigde papieren niet bij zich hadden. Een scooter werd in beslag genomen omdat hij de constructiesnelheid overschreed.

LELYSTAD - Vanaf vrijdagmiddag 16.00 uur heeft de politie een easy ridercontrole uitgevoerd in De Stelling. Daarbij zijn zeven bromfietsen en scooters aan een controle onderworpen, waarbij vier keer een proces verbaal is opgemaakt voor niet goedgekeurde uitlaat (1x), geen helm (1x) en met bromfiets op fietspad rijden (2x).

Rijden onder invloed
DRONTEN - Na een melding van een getuige van vreemd rijgedrag door een automobilist op de Noord en kort daarop van een aanrijding op de Lijzijde van dezelfde automobilist, is vrijdagavond een 29-jarige automobilist uit Swifterbant aangehouden. De man verkeerde onder invloed van verdovende middelen en moest vanwege zijn ongecontroleerde spierbewegingen worden gecontroleerd door GGD-personeel, voordat hij naar het bureau kon worden gebracht. Daar is hij onderworpen aan een bloedproef. De verdachte verklaarde drugs gebruikt te hebben. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

URK - Afgelopen nacht is een 21-jarige bromfietser uit Urk aangehouden op de Singel. Hij trok de aandacht van surveillerende agenten door zijn gelal. Bij zijn aanhouding probeerde de bromfietser nog weg te rijden, maar kon direct worden tegengehouden. Omdat hij zich verzette werd hij geboeid en overgebracht naar bureau Emmeloord. Hij blies 630 ug/l (1.45 promille). Zijn rijbewijs is ingevorderd.

LELYSTAD - Op de Visarenddreef is afgelopen nacht een 42-jarige automobilist uit Lelystad aangehouden wegens rijden onder invloed. Surveillanten zagen de man over de Middenweg rijden met een defect achterlicht en zagen vervolgens dat hij afsloeg zonder richting aan te geven, waarna hij slingerend twee keer in de berm terecht kwam bij de wegversmalling. Na zijn aanhouding blies hij 755 ug/l (1.75 promille). Zijn rijbewijs is ingevorderd.

LUTTELGEEST - Een 52-jarige bestuurder van een bestelbus is afgelopen nacht aangehouden op de Oosterringweg wegens rijden onder invloed. Bij een controle blies de man 425 ug/l (0.95 promille). Hij kreeg een rijverbod van vier uren en een boete.

Fietsendief aangehouden
ALMERE - Vrijdagavond is een 38-jarige man uit Amsterdam aangehouden wegens fietsendiefstal. Toezichthouders zagen de man een fiets wegnemen uit de stalling aan het Stadhuisplein. Na de melding hield de politie de man aan op het Stadsweteringpad. Hij had de tangen, waarmee hij het slot had opengeknipt, bij zich. De man is aangehouden voor verhoor. De fiets en de tangen zijn in beslag genomen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie