Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Rijn & Venen 26-01-2002

Datum nieuwsfeit: 26-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten


Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 26-01-2002 Persberichten district Rijn & Venen 13.01 uur

Oplichting

WOERDEN Vrijdagmorgen 25 januari is een 83-jarige vrouw uit Woerden slachtoffer geworden van oplichting. Rond 10.30 uur belde een net uitziende man aan bij de woning van de vrouw. Hij gaf zich uit als medewerker van het waterleidingbedrijf en vertelde dat hij de leidingen kwam ontluchten. De rekening moest contact betaald worden en de vrouw zou een bewijs van betaling krijgen. De vrouw haalde vervolgens een envelop met geld. Toen zij even naar de keuken ging heeft de oplichter kans gezien de envelop te pakken en is er vandoor gegaan.

Aanrijding met gewonde

WOERDEN Op de Jaap Bijzerweg in Woerden is vrijdagmiddag 25 januari rond 16.00 uur een 15-jarig meisje uit Linschoten gewond geraakt bij een aanrijding. Het slachtoffer zat achterop een bromfiets die in botsing kwam met een personenauto.

Een 51-jarige bestuurster uit Woerden reed met haar auto op de Jaap Bijzerweg. Toen zij linksaf sloeg naar de Gladzo werd haar zicht belemmerd door een groep kinderen die op de weg stonden. Zij zag hierdoor de bromfietser niet aankomen. De bestuurder van de bromfiets, een 16-jarige jongen uit Haastrecht had hetzelfde probleem en botste tegen de auto waarbij zijn passagier gewond raakte. Het meisje is ter observatie overgebracht naar het Hofpoort ziekenhuis.

Bromfiets inbeslaggenomen

MIJDRECHT- Naar aanleiding van een melding over overlast van crossende bromfietsers op de Grutto in Mijdrecht is vrijdagmiddag 25 januari een bromfiets in beslaggenomen. Het voertuig was onverzekerd en was in slechte technische staat. De bestuurder, een 15-jarige inwoner uit Mijdrecht heeft vrijwillig afstand gedaan van het voertuig.

Vrouw gevallen bij beroving

WOERDEN Vrijdagavond 25 februari rond 21.00 uur is een 60-jarige vrouw uit Woerden gevallen toen haar tas van haar fiets getrokken werd door een jongen die achterop een brommer zat.

Het slachtoffer fietste op de Singel in Woerden toen zij werd ingehaald door twee jongens op een knetterendebromfiets. Bij het voorbijrijden sprong de passagier van de brommer en griste de tas van de vrouw uit de fietsmand. De vrouw had echter het hengsel vast en de dader moest hard trekken om deze los te krijgen. Uiteindelijk lukte dit waarbij de vrouw viel. De daders reden vervolgens via de Narcisstraat weg. De twee jongens waren beiden klein van stuk en droegen een pet.

Niets erin niets eruit
WOERDEN In het kader van de actie Niets erin niets eruit heeft de politie vrijdagavond 25 januari in het centrum van Woerden een controle uitgevoerd.

In totaal werden 29 voertuigen gecontroleerd. Bij 13 voertuigen lagen zichtbaar waardevolle spullen in de auto (zoals radio, tas met inhoud en telefoon). Twee voertuigen waren niet afgesloten. De politie heeft de voertuigen afgesloten en een briefje achtergelaten.

Met slok op achter stuur
MAARSSEN- Een 30-jarige automobilist uit De Meern is in de nacht van vrijdag op zaterdag 26 januari aangehouden vanwege alcoholgebruik.

De man reed op de Safariweg door rood licht. Bij de staande houding bleek de man alcohol gedronken te hebben. De ademanalyse wees uit dat de man 1,10 promille alcohol in zijn lichaam had. De bestuurder heeft een dagvaarding meegekregen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie