Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Opruimen Haarlemmerstraat in gemeente Leiden

Datum nieuwsfeit: 26-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Leiden
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Leiden

Opruimen Haarlemmerstraat:

De Winkeliersvereniging Haarlemmerstraat en de dienst Milieu en Beheer van de gemeente Leiden hebben de handen ineengeslagen om de Haarlemmerstraat een netter uiterlijk te geven. De officiële start van het project is op zaterdag 26 januari om 14.00 uur bij de Hartebrugkerk.
Het bestuur van de winkeliersvereniging en de wethouders Jan Laurier en Rogier van der Sande zijn hierbij aanwezig. Een zeer speciale veegploeg zal een demonstratie van hun kunnen geven, ondersteund door een zogenoemd 'dweilorkest'. De Haarlemmerstraat zal passend aangekleed zijn voor deze opening.
Gekozen is voor een proefperiode van zes maanden. De Winkeliersvereniging Haarlemmerstraat zorgt voor twee medewerkers die gedurende de openingstijden van de winkels (zwerf)vuil opruimen. De dienst Milieu en Beheer gaat zes dagen per week na sluitingstijd van de winkels afval inzamelen, vegen en prullenbakken legen in de Haarlemmerstraat en de zijstegen. Afvalcontainers verdwijnen uit het straatbeeld en overdag staat er geen afval meer in de Haarlemmerstraat. Bedrijfsafval en huishoudelijk afval worden 's avonds tegelijkertijd ingezameld. Overdag mag er dus geen afval meer op straat worden aangeboden.

Deze start is tevens de officiële aftrap van de meerjarige campagne 'Leiden ruimt op!'

'Leiden ruimt op!'
Het doel van deze campagne is van Leiden een meer opgeruimde stad te maken.
Door meer onderhoud en intensiever toezicht op naleving en handhaving van regels verwacht de dienst Milieu en Beheer Leiden een schoon en opgeruimd aanzien te geven. Een greep uit de activiteiten: vaker vegen in het centrumgebied en extra varen met de visvlet. Belangrijk is dat dit alles alleen maar kans van slagen heeft met de medewerking van en in samenwerking met zowel de bewoners als het bedrijfsleven van Leiden. De dienst Milieu en Beheer wil hen daarom op alle mogelijke manieren aansporen om hun eigen deel te leveren aan het netter maken en houden van de stad. Bijvoorbeeld door zo min mogelijk (zwerf)afval te veroorzaken en door samen met de gemeente de straat of wijk opgeruimd te houden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie