Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Demonstraties in Rotterdam op rechter en linker Maasoever

Datum nieuwsfeit: 26-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Rotterdam
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Rotterdam

Demonstraties in Rotterdam op Rechter en Linker Maasoever

Op zaterdag 26 januari mogen zowel de AFA (Anti Fascistische Actie Nederland) als comité Kusters demonstreren in Rotterdam. Als gevolg van de rechterlijke schorsing van het eerdere besluit van de Rotterdamse burgemeester om de demonstraties te verbieden, zijn nu twee locaties aangewezen om beide groeperingen in staat te stellen op ordelijke wijze te demonstreren.

De AFA mag demonstreren nabij het Centraal Station, startend vanaf de Conradstraat. Comité Kusters heeft een locatie aangewezen gekregen nabij NS-station Lombardijen, die buiten de directe woonomgeving ligt en minimale overlast veroorzaakt voor de bewoners van de deelgemeente. Beide demonstraties starten om 12.30 uur. Naar verwachting duren beide demonstraties ongeveer een half uur.

In nauw overleg tussen de Burgemeester, het Openbaar Ministerie en de Politie is zorg gedragen voor passende politie-inzet (ca. 750 mensen) en aanvullende maatregelen om beide demonstraties ordelijk te laten verlopen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie