Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten regiopolitie Drenthe 27-01-2002

Datum nieuwsfeit: 27-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Drenthe
Zoek soortgelijke berichten

Politie Drenthe

Persberichten

van zondag 27 januari 2002
15:38 zondag 27 januari 2002

Bert Visser
0592 - 331144
0651 - 611629

ASSEN

Door nog onbekende oorzaak is zaterdagavond bij een woning aan de Spiekerlanden in Assen een auto volledig uitgebrand. De carport en een geparkeerde caravan liepen forse schade op. De politie sluit brandstichting niet uit.

GEEUWENBRUG

Een 25 jarige automobilist uit Dwingeloo liep zondagmorgen vroeg een nat pak op nadat hij op miraculeuze wijze met zijn auto in de Drentsche Hoofdvaart was beland.
De man was door nog onbekende oorzaak in de linkerberm terechtgekomen en daar met de auto op de vangrail geschoven. Na zon 100 meter raakte hij een boom en dook vervolgens de vaart in. De man zag kans om op eigen kracht uit de auto te komen en op de wal te klauteren. Omdat de man niet in staat was een blaastest af te leggen is van hem een bloedproef genomen.

EXLOO

Een 22 jarige automobilist uit Olst is zaterdagmiddag op de Valtherweg in Exloo door nog onbekende oorzaak met zijn bestelbus tegen een boom gereden . De man is uit de auto geslingerd en met meerdere botbreuken overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen. De auto wordt door de politie onderzocht op technische gebraken.

SLEEN

De politie heeft zaterdagnacht een bloedproef genomen van een 29 jarige automobilist uit Musselkanaal. Hij liep tegen de lamp bij een controle op de Oldengaerde in Sleen. De man was om gezondheidsredenen niet in staat om mee te werken aan een ademtest.

EMMER COMPASCUUM

De politie van Emmen heeft zaterdagmiddag na overleg met justitie de auto in beslag genomen van een 20 jarige automobilist uit Emmer Compascuum. De man moest ook zijn rijbewijs inleveren. De agenten reden in een onopvallende politieauto toen ze op de Kuntzelstraat in Klazienaveen met grote snelheid werden ingehaald door de man. Het volgen van de man leverde vervolgens een scala aan verkeersovertredingen op, zoals veel te hoge snelheid, het regelmatig op de linker weghelft rijden, zonder dat er werd ingehaald en gevaarlijk verkeersgedrag bij net oprijden van kruisingen. Hij kon uiteindelijk op het Verlengde Scholtenskanaal in Emmer Compascuum aan de kant worden gezet.

ASSEN

Zon 15 inwoners van Assen hebben zaterdagmiddag bij de meldkamer van de politie geklaagd over overlast van een laagvliegende helikopter. Onderzoek van de politie wees uit dat het om een openingsstunt ging van een Asser autodealer, die zijn klanten een rondvlucht boven Assen aanbood. De gemeente had toestemming verleend voor de rondvluchten. Het bedrijf had ook in Hoogeveen in Emmen rondvluchten georganiseerd. Daar vandaan kwam slechts een melding van overlast.

HOOGEVEEN

Een 20 jarige automobilist uit Zuidwolde heeft een afstandsverklaring voor zijn auto getekend nadat de politie van Hoogeveen hem zaterdagnacht van de weg had geplukt. De agenten zagen dat de man op het Haagje tegen het verkeer in reed en op de krusing met de Kanaalweg het rode verkeerslicht negeerde. Vervolgens kwam aan het licht dat de auto niet verzekerd was en dat er bij de auto geen APK bewijs was afgegeven.

ASSEN

Bij een inbraak in een woning aan de Rabenhauptstraat in Assen is zaterdagavond onder meer een complete computer configuratie gestolen. Men is in de woning gekomen na het vernielen van een ruit op het balkon. Kortgeleden is bij dezelfde woning een inbraak gepleegd.

ASSEN

Terwijl de bewoonster lag te slapen hebben inbrekers zaterdagnacht uit een woning aan de Dahliastraat in Assen een stereo installatie gestolen. Verder is de woonkamer doorzocht. Men is in de woning gekomen na vernieling van het slot van de voordeur. De bewoonster schrok wakker toen haar slaapkamerdeur werd geopend. De vrouw heeft twee daders hard zien weglopen in de richting van de Pelikaanstraat.

RUINEN

Toe nu toe onbekende personen hebben zaterdagnacht bij een inbraak in een woning aan de Zuides in Ruinen onder meer een tasje en een portemonnee gestolen. Ze zijn later in de buurt teruggevonden. Men is in de woning gekomen via de zogenaamde Bulgaarse methode.

ASSEN

Twee bewoners van het Lodewijk Napoleonplein en de Hortensiastraat in Assen hebben zaterdagnacht kort na elkaar aangifte gedaan van het ingooien van een raam van hun woning. Beide woningen liggen niet al te ver uit elkaar. De politie vermoedt dat er sprake is van dezelfde dader(s).

MEPPEL

Bij een brand aan de Carspel in Meppel is zaterdagavond een personenauto volledig uitgebrand en liep een andere auto grote schade op. De brand is spontaan ontstaan onder de motorkap van de auto die de 51 jarige bewoonster zojuist op de oprit van de woning had geparkeerd. De brand sloeg over naar de auto van haar man. Ook het afdak en de garagedeur hebben brandschade opgelopen.

NW. AMSTERDAM

De politie heeft zaterdagavond een 35 jarige inwoner van Veenoord aangehouden wegens het bezit van XTC pillen. De man liep tegen de lamp bij de toegangscontrole van een discotheek aan de Vaart in Nieuw Amsterdam. De man is door de portiers overgedragen aan de politie. Hij bleek zes XTC tabletten bij zich te hebben. De man is na verhoor met een dagvaarding voor snelrecht naar huis gestuurd.

ASSEN

De politie van Assen heeft zaterdagnacht een 18 jarige inwoner van Smilde aangehouden wegens belediging van de politie. De was uit de discobus, van de Vriezerbrug gestapt en zat bij de Abri aan de M.L. Kingweg in Assen te wachten op een lift naar Smilde. Hij schreeuwde naar de toezichthoudende agenten kreten als: Hoerenjong, Kutpolitie en Klootzakken. De jongen is na voorgeleiding en verhoor naar huis gestuurd met een dagvaarding voor snelrecht.

---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie