Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Postcodeloterij stort 1 miljoen euro in Oranje Fonds

Datum nieuwsfeit: 27-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten


NATIONALE POSTCODE LOTERIJ

Postcodeloterij stort 1 miljoen euro in Oranje Fonds

De Nationale Postcode Loterij steunt het Oranje Fonds met ruim 1 miljoen euro. Het bedrag (2.222.222 miljoen gulden) is een knipoog naar de huwelijksdatum van Prins Willem-Alexander en Maxima. Tijdens de Nationale Feestavond op 1 februari 2002 in de Arena wordt het startkapitaal van het Oranje Fonds persoonlijk aan het huwelijkspaar aangeboden. Op 1 januari 2002 werd bekend dat de Postcode Loterij dé officiele partner is van het Oranje Fonds. Naast
aandacht voor de doelstelling van het Oranje Fonds in haar tv-programma's, steunt de Postcode Loterij het fonds nu ook met een royale financiële bijdrage.

De doelstelling van het Oranje Fonds sluit nauw aan bij de doelstelling van de Nationale Postcode Loterij; samen maken zij zich sterk voor een betere wereld. De Nationale Postcode Loterij werft al ruim 12 jaar fondsen voor goede doelen op het gebied van mens en natuur. Door de jaren heen heeft de Nationale Postcode Loterij meer dan 2,5 miljard gulden kunnen verdelen onder ruim 35 nationale goede doelen.

Het Oranje Fonds is opgericht voor het ondersteunen van initiatieven, die de verbondenheid tussen verschillende culturen in Nederland stimuleren. Dat kan bijvoorbeeld via sport, cultuur of onderwijs en door activiteiten specifiek gericht op de Nederlandse jeugd. Het fonds zal worden beheerd door een stichting onder voorzitterschap van oud-minister dr. G.J. Wijers.

Amsterdam, 27 januari 2002

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie