Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 27-01-2002

Datum nieuwsfeit: 27-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Noord
Zoek soortgelijke berichten


Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 27-01-2002 Mediaberichten zondag 27 januari (13.30 uur)

REGIO - Alcoholcontroles

WEERT De politie heeft vrijdagavond van zes uur s avonds tot twee uur zaterdagnacht in Weert, Nederweert, Baexem, Horn, Beegden, en Stramproy een districtelijke alcoholcontrole gehouden. De controle werd uitgevoerd door 20 medewerkers. Er werden in totaal 580 blaastesten afgenomen. Vijf keer werd procesverbaal opgemaakt voor rijden onder invloed. Hoogst gemeten alcoholwaarde was 740 ugl. Dit werd geconstateerd bij een 51-jarige man uit Heythuysen. Van hem werd het rijbewijs ingenomen. De zaak zal via snelrecht worden afgehandeld.

ROERMOND Bij alcoholcontroles op vrijdagavond en zaterdagnacht in Roermond, Echt, Swalmen en Herkenbosch heeft de politie 331 bestuurders staande gehouden. Vijf bestuurders hadden bij een blaastest een te hoog alcoholpromillage. Hoogst gemeten alcoholwaarde was 420 ugl. Dit werd geconstateerd bij een 65-jarige man uit Roermond. Hij kreeg een rijverbod van 4 uur. Verder zal de zaak via snelrecht worden afgehandeld.

VENRAY Bij alcoholcontroles op vrijdagavond en zaterdagochtend in Venray en Horst zijn 17 blaastesten afgenomen. Er werd één procesverbaal opgemaakt. Een 32-jarige man uit Venray werd aangehouden. Hij had een alcoholwaarde van 305 ugl en kreeg een rijverbod van 3 uur. De zaak zal via snelrecht worden afgehandeld.

ROERMOND Aanhouding voor mishandeling

ROERMOND De politie heeft zaterdagnacht een 36-jarige man uit Roermond aangehouden op verdenking van mishandeling en verzet tegen de aanhouding. De politie kreeg zaterdagochtend rond 4.00 uur een melding van een vechtpartij in de Bakkerstraat. Daar troffen zij een tiental personen aan, die even daarvoor slaags waren geraakt. Toen de politie één van de vechtersbazen mee wilde nemen voor verhoor, verzette hij zich en verwondde daarbij één van de politieagenten. De man werd geboeid afgevoerd naar het bureau en daar voorgeleid.

TEGELEN Aanhouding voor bedreiging

TEGELEN De politie heeft zaterdagnacht een 35-jarige man uit Heusden (NB) aangehouden op verdenking van bedreiging. De politie trof de man aan in de Schoolstraat, waar hem de toegang tot het casino was ontzegd. Hij bedreigde het personeel en sloeg tegen het raam en de deur. De politie nam de man mee naar het politiebureau in Venlo, waar hij is voorgeleid en ingesloten. De man is zaterdagmiddag na verhoor weer in vrijheid gesteld. De zaak zal via snelrecht worden afgehandeld.

VENRAY Aanhouding voor vernieling

VENRAY De politie heeft zondagochtend vroeg een 17-jarige en 18-jarige jongen uit Leunen aangehouden, toen zij op de Henseniusstraat vernielingen aanrichten. De jongens werden door een agent buiten dienst betrapt toen zij een straatnaambordje wilden losdraaien. Zij gingen er vandoor, maar werden in de Kruisstraat door de politie staande gehouden. De politie bracht de twee jongens voor verhoor naar het bureau, waar ze bekenden nog meer vernielingen te hebben aangericht. De jongens zegden toe de schade te zullen vergoeden en eerder weggenomen borden bij de gemeente terug te bezorgen.

MEYEL Aanhouding voor openbare dronkenschap

MEYEL De politie heeft vrijdagavond een 18-jarige man uit Meyel aangehouden op verdenking van openbare dronkenschap. De politie kwam ter plaatse na een melding van een conflict op de Schoolstraat tussen de verdachte en een 37-jarige man uit Venlo en zijn negen-jarige zoon. De verdachte zou beiden agressief hebben benaderd en lastig gevallen. Toen de politie bemiddelde en de verdachte vroeg zich te verwijderen, bleef de verdachte zich agressief gedragen. Daarop werd de man aangehouden voor openbare dronkenschap en meegenomen naar het politiebureau in Weert, waar hij enige uren is vastgehouden. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie