Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Rijn & Venen 27-01-2002

Datum nieuwsfeit: 27-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten


Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 27-01-2002 Persberichten district Rijn & Venen 12.58 uur

Automobilist veroorzaakt ravage

WOERDEN Een 20-jarige automobilist uit Kamerik heeft zaterdagavond 26 januari op de Rietveld en de Leidsestraatweg een kettingbotsing veroorzaakt.

De automobilist reed om 20.03 uur over de Rietveld in de richting van de Leidsestraatweg toen hij de macht over zijn voertuig kwijtraakte. Via een hek en een lantaarnpaal botste de bestuurder tegen zijn voorligger. Hierdoor ontstond een kettingbotsing waarbij in totaal vier voertuigen betrokken waren. Ter plaatse constateerde de politie dat 20-jarige automobilist gedronken had. Ademanalyse wees uit dat de man 1,55 promille alcohol in zijn lichaam had. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Vernieler aangehouden

ABCOUDE Een 16-jarige jongen uit Baambrugge is zaterdagavond 26 januari nabij de Hoogstraat aangehouden vanwege vernieling van een vuilnisbakken.

Omstreeks 23.30 uur betrapte een surveillerende wijkagent de jongen en zijn eveneens 16-jarige vriendje uit Abcoude op heterdaad. De jongens zijn vervolgens overgebracht naar het politiebureau in Maarssen waarna de ouders zijn ingelicht. De verdachte heeft de vernielingen bekend. De jongens zijn nog dezelfde nacht door de ouders opgehaald.

Mishandeling

MONTFOORT In het centrum van Montfoort zijn in de nacht van zaterdag op zondag 27 januari twee jongens uit Oudewater zonder enige aanleiding mishandeld.

De jongens waren met vier vrienden uitgeweest in het centrum van Montfoort en liepen richting de bushalte op de Hoogstraat om naar huis te gaan. Onderweg werden zij aangesproken door een 18-jarige, een 19-jarige en een 17-jarige jongen uit Montfoort. Zonder enige aanleiding begonnen twee van hen klappen uit te delen. De politie heeft de vechtersbazen aangehouden en voor verhoor overgebracht naar de politiebureaus in Maarssen en Nieuwegein. De zaak zal verder onderzocht worden.

Rijbewijs kwijt

BREUKELEN Een 29-jarige automobilist uit Megen is in de nacht van zaterdag op zondag 27 januari zijn rijbewijs kwijtgeraakt omdat hij met teveel alcohol op achter het stuur had gezeten.

De politie kreeg om 02.42 uur een melding binnen dat er een auto te water was geraakt nabij een tankstation langs de snelweg. Toen de politie ter plaatse arriveerde stond de bestuurder op de kant en bleek gedronken te hebben. Ademanalyse wees uit dat er 1.55 promille alcohol in zijn lichaam zat. Dit is ruim drie keer de toegestane hoeveelheid. Het rijbewijs van de man is ingenomen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie