Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten regiopolitie Friesland 27-01-2002

Datum nieuwsfeit: 27-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Friesland
Zoek soortgelijke berichten


Korps: Friesland, plaats: Friesland 27-01-2002
Politieberichten van 26/1 (13.00 uur) t/m 27/1 (13.00 uur)

Kornwerderzand: epileptische aanval
Op zaterdag 26 januari te omstreeks 10.00 uur vond een aangrijpend voorval plaats. Een 50 jarige bestuurder uit Hoorn, reed als bestuurder van een personenauto. Hij reed vanaf het tankstation Texaco de rijksweg op. Hierbij maakte hij slingerende bewegingen en kwam daarbij tegen de rechter vangrail van de weg terecht. Toen schoot de auto langs de vangrail aan de linkerzijde. De auto begon langzaam vaart te minderen om vervolgens op de vluchtstrook tot stilstaan te komen. Naast de bestuurder zat zijn 13 jarige zoon. De zoon vertelde, dat toen zijn vader bij het tankstation wegreed, hij raar begon te doen en niet meer tegen hem praatte. Hierna reed de auto tegen de vangrail. Toen is de zoon op de schoot van zijn vader gekropen, heeft de auto van de cruisecontrole gehaald en met de handrem de auto tot stilstand gebracht. Nadat een getuige en de jongen hun verhaal hadden verteld, kwam de bestuurder weer bij kennis en wist zich niets te herinneren. Ambu ter plaatse en hebben slachtoffer onderzocht. Hij was suikerpatiënt en had een epileptische aanval gehad. Voor onderzoek is de bestuurder overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek.

Minnertsga: rijden onder invloed
Op zaterdag 26 januari te omstreeks 18.26 uur op de W. Binnemaleane te Minnertsga werd een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. Hij had alcohol gedronken. Bestuurder is een 40 jarige man uit Minnertsga. Op bureau blies hij 430 ug/l . Proces-verbaal en een rijverbod van 4 uur.

Provincie Friesland:omgewaaide bomen
In de vooravond van zaterdag 26 januari zijn een tiental bomen ontworteld door de hevige wind in de gehele provincie. Ook hekken vielen om. Verder geen persoonlijke ongelukken gemeld.

Leeuwarden, winkeldiefstal
Op zaterdag 26 januari omstreeks 17.30 uur vond een winkeldiefstal plaats op het Hoeksterpad te Leeuwarden bij Konmar. De verdachte, een 32 jarige man uit Leeuwarden, pakte een fles drank uit de stelkling en verliet de winkel zonder te betalen. Verdachte werd aangesproken door een beveiligingsbeambte. In de ruimte van de emballage verzette de verdachte zich. De verdachte aangehouden en proces-verbaal aangezegd.

Nijland:vernieling bus en bedreiging buschauffeur Op zaterdag 26 januari omstreeks 19.55 uur kreeg de politie melding, dat er een vervelende man zich in de bus ophield . De bus reed vanaf het ziekenhuis Sneek richting Bolsward. Aangever is een man, leeftijd onbekend uit Sint Nicolaasga en de verdachte is een 26 jarige man uit Sneek. Verdachte had geen goed reisdocument bij zich. Hij had wel een busabonnement, maar die was niet geldig voor deze zone. De buschauffeur probeerde dit hem duidelijk te maken. Bij de bushalte aan de A7 Nijland maakte de verdachte amok. De buschauffeur maakte de verdachte duidelijk dat hij hem niet meer wilde vervoeren en uit moest stappen. Op dat moment trok verdachte de binnenspiegel van de bus en sloeg deze kapot en bedreigde de buschauffeur. De verdachte is aangehouden terzake vernieling en bedreiging tegen de buschauffeur en overgebracht naar het bureau te Sneek.

Leeuwarden: aanrijding met letsel eenzijdig en rijden onder invloed Vond op zaterdag 26 januari te omstreeks 23.40 uur een eenzijdige aanrijding plaats op de Heliconweg te Leeuwarden. Een 51 jarige man uit Leeuwarden reed om een bromfiets en botste tegen een paaltje. Hierdoor kwam hij ten val. Ter plaatse is de bestuurder door ambulancepersoneel geholpen aan zijn verwondingen en hoefde niet overgebracht te worden naar het ziekenhuis. De adem riekte naar drank Op bureau blies de verdachte 645 ug/l. Proces-verbaal opgemaakt en een rijverbod van 7 uur. Tevens is het rijbewijs van verdachte ingevorderd

Frieschepalen: eenzijdige aanrijding met letstel Op zaterdag 26 januari te omstreeks 23./05 uur vond een eenzijdige aanrijding plaats op De Scheiding te Frieschepalen. Een 31 jarige bestuurder uit De Wilp reed als bestuurder van een personenauto, in de zuidelijke richting over de rijbaan van de Scheiding, komend vanuit de richting Rijksweg A7 en gaande in de richting Frieschepalen. In deze weg is een flauwe bocht naar rechts, gezien zijn rijrichting en vermoedelijk is de bestuurder de macht over het stuur kwijt geraakt. Hierna begon de auto te slippen en raakte met de linkerzijkant van de auto een boom, draaide en kwam in de links van de rijbaan gelegen sloot tot stilstand. Het voertuig bleef met het linkervoorwiel op de afgeknapte/ontwortelde boom hangen. De bestuurder was niet bij kennis. Door ambulancepersoneel en brandweer is bestuurder uit de auto gehaald en overgebracht naar Nij Smellinghe te Drachten met een zware hersenschudding. De bestuurder had de gordel nog om. Auto total loss

Joure:mishandeling taxi-chauffeur
Op zondag 27 januari te omstreeks 02.10 uur vond een mishandeling plaats in de Midstraat te Joure. Een 33 jarige taxibestuurder weigerde een klant mee te nemen, omdat deze aanstalte maakte om te kotsen. Een 21 jarige man uit Scharsterbrug gaf vervolgens de taxichauffeur in klap in het gezicht. In het tumult dat volgde kreeg de taxichauffeur nog een klap en wel van een 20 jarige man uit Scharsterbrug. Beiden zijn aangehouden en overgebracht naar het bureau.

Leeuwarden: stroomstoring
Zaterdagavond 26 januari is een deel van Leeuwarden en omliggende dorpen de stroom een poosje uitgevallen. Na ongeveer 10 minuten is een deel weer van stroom voorzien. Oorzaak hiervan is tot op heden niet bekend

Kollumerzaag:rijden onder invloed en verzet
Op zondag 27 januari omstreeks 03.50 uur reden collegas achter een personenauto een Volkswagen Golf. Deze reed met aanzienlijke snelheid in de richting Veenklooster. Draaide in Veenklooster een rondje op een parkeerplaat en reed direct weer weg richting Kollumerzwaag over de Foarwei. Enkele honderden meters verderop draaide bestuurder een doodlopende inrit in. In de auto zat als bestuurder een 21 jarige man uit Zwaagwesteinde en naast hem zat een 30 jarige man uit Zwaagwesteinde. Bestuurder had alcohol gehad en moest mee naar het bureau. Zijn medepassagier stond erop dat hij meeging, wat geen gewoonte is. Op dat moment begonnen de mannen de collegas te bedreigen en schouderduwen te geven. De sfeer werd grimmiger. Er ontstond enig handgemeen tussen de mannen en de collegas. De beide verdachten zijn geboeid overgebracht naar het bureau in Leeuwarden terzake verzet en bedreiging

Appelscha: aanrijding auto en voetganger
Vond op zondag 27 januari te omstreeks 03.10 uur een aanrijding plaats op de parkeerplaats naast de Emstweg te Appelscha. (parkeerplaats bij Boerestreek) Een voetganger, een 22 jarige man uit Oosterwolde stak de rijbaan van deze parkeerplaats op. De bestuurder van de auto, een 25 jarige man uit Appelscha kon de botsing met de voetganger niet meer voorkomen en reed daarbij over de voet / enkel van de voetganger. De voetganger is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis te Assen voor onderzoek. Tevens was de voetganger behoorlijk onder invloed van alcoholhoudende drank.

Oranjewoud:inbraak bouwkeet
In de in aanbouw zijn wijk Skoatterwald te Oranjewoud surveilleerde omstreeks 04.45 uur en collega. In deze wijk aan de Oranje Nassaulaan staat een houten gebouw, een tijdelijk kantoorpand van de HBG bouwgroep Leeuwarden. Aan de westzijde van dit houten gebouw is ook nog een bouwkeet. In deze keet brandde licht. Het kantoorpand bestaat uit 2 verdiepingen . De bovenste verdieping is te bereiken middels een trap. De collega liep de trap op en zag dat de toegangsdeur tot de bovenste verdieping met geweld was opengebroken. In het kantoor zijn diverse toegangsdeuren naar andere ruimten met geweld geforceerd. Niemand aangetroffen. Met assistentie het gebied doorgereden en even later weer terug gegaan naar het kantoor. Nu stond er een fiets tegen de wand van het kantoor. In het kantoor van de hoofduitvoerder werd een 41 jarige man zvwovp aangetroffen. De man aangehouden en overgebracht naar het bureau. Of er iets vermist wordt is nog niet bekend.

Grou: aanrijding met letsel
Vond op zondag 27 januari te omstreeks 03.30 uur een aanrijding plaats op de Mr. P. Jelles Troelstrawei te Grou. Een 21 jarige man uit Grou bestuurde een personenauto en reed over de Mr. P.Jelle Troelstrawei in de richting van de Oostergoostraat en waarschijnlijk met een hoge snelheid. Ter hoogte van de Friesland Bank op de P. Jelle Troelstrawei werd door de bestuurder een 19 jarige man uit Grou, zijnde een voetganger aangereden. Toen collegas ter plaatse waren troffen zij hem liggen op de straat met het hoofd naar beneden. Even verderop stond de auto van de 21 jarige in de berm tegen een lantaarn. Het slachtoffer was niet aanspreekbaar en is onmiddellijk door de ambulance overgebracht naar het MCL. Hij is in zeer kritieke toestand opgenomen. Tot op heden niets van hem bekend over zijn toestand. Auto total loss. Naar de precieze oorzaak wordt nog een onderzoek ingesteld.

Bureau Communicatie tel: 058 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...