Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Afspraken met Groningen over meer mensen uit de bijstand

Datum nieuwsfeit: 28-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

28 januari 2002

Nr. 02/010

Afspraken tussen minister Vermeend en Groningen over meer mensen uit de bijstand

Minister Vermeend van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en wethouder Bruinsma van Groningen hebben vandaag afspraken gemaakt die inhouden dat Groningen zich extra gaat inspannen om zoveel mogelijk mensen met een bijstandsuitkering aan het werk te krijgen of in te schakelen bij maatschappelijke activiteiten. Groningen heeft wat betreft de uitvoering van de bijstand de zaken op orde en zet zich in voor verhoging van de kwaliteit.

Het aantal bijstandsgerechtigden in Groningen is de afgelopen jaren met bijna 30 procent gedaald tot circa 9000. Dat is ruimschoots boven de gemiddelde daling in Nederland van 23 procent. Zon 70 procent van de bijstandsgerechtigden is ingedeeld in fase 4 (zeer moeilijk bemiddelbaar).

De komende jaren moet Groningen ongeveer 2.900 mensen extra uit de bijstand aan werk hebben geholpen. Daarnaast worden projecten uitgevoerd die zich specifiek richten op werk voor allochtonen, aangezien de werkloosheid onder hen nog relatief hoog is.

Groningen heeft met minister Vermeend tevens afgesproken adequate maatregelen te nemen, zoals strafkortingen en stopzetting van de uitkering, tegen mensen die onvoldoende hun best doen om aan het werk te gaan. Als Groningen de afgesproken extra inspanningen goed uitvoert, krijgt de gemeente voor deze maatregelen een vergoeding van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 11,8 miljoen euro.

De afspraken met Groningen lopen tot en met 2004. Elk jaar gaat minister Vermeend met de gemeente om de tafel zitten om de uitvoering van de afspraken te beoordelen.

2002
2001
2000
1999
1998
1997
1996

---

101-812

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie