Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Mogelijk productiehuis voor popmuziek in Deventer

Datum nieuwsfeit: 28-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Deventer
Zoek soortgelijke berichten


Onderzoek naar haalbaarheid productiehuis Oost-Nederland

MOGELIJK PRODUCTIEHUIS VOOR POPMUZIEK IN DEVENTER

Naar aanleiding van het succes van de eigen producties (House & Harmonie, ClassicRockClassic en Lola Tanzt!) wil het jongerencentrum Burgerweeshuis een eigen productiehuis. Begin 2001 is een aanvraag ingediend om de mogelijkheden te onderzoeken naar de oprichting van een productiehuis Oost-Nederland met als uitgangspunt popmuziek. Deze aanvraag is ingediend bij en ondersteund door de provincies Overijssel en Gelderland en de gemeente Deventer.

Inmiddels is het resultaat van het onderzoek gepresenteerd aan de gemeente en de beide provincies. Er is toestemming gevraagd voor een vervolgonderzoek dat mogelijk zal resulteren in de oprichting van een productiehuis voor popmuziek in Oost-Nederland.

Het productiehuis Oost-Nederland wil podium- en discipline-overstijgende producties maken. Dat wil zeggen film, muziek en videoclips maken voor diverse podia waarbij popmuziek als uitgangspunt wordt gehanteerd. Zij wil nieuw aanbod creëren waarbij verbindingen gelegd worden met andere muzieksoorten, dans, theater, film, beeldende kunst en nieuwe media. De ideeën voor producties kunnen zowel door haarzelf geïnitieerd zijn als uit de makers zelf komen. Het productiehuis maakt hierbij geen onderscheid tussen amateurs of professionals maar stimuleert waar mogelijk deze samenwerking.

Het productiehuis Oost-Nederland heeft geen eigen productieruimte maar maakt gebruik van de bestaande culturele infrastructuur in Oost-Nederland; een dergelijke opzet garandeert zowel inbedding in de twee provincies, als samenwerking tussen het productiehuis, instellingen en makers. Het bureau van dit productiehuis zal gevestigd worden in Oost-Nederland waarbij Deventer door zijn centrale ligging en als vestigingsplaats van het Burgerweeshuis, de initiatiefnemer van het productiehuis, een goede kandidaat is.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie