Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Onzekerheid over stoelendans bij wasserij Rentex Fortex

Datum nieuwsfeit: 28-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

CNV Schoonmaak is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

28-01-2002

CNV Schoonmaak: Onzekerheid over stoelendans bij wasserij Rentex Fortex

De ongeveer 120 werknemers van wasserij Rentex Fortex in Veghel verkeren in grote onzekerheid, nu zij vanochtend te horen hebben gekregen dat een deel van de wasserij aan een nog onbekende partij wordt verkocht.

De aangekondigde verkoop versterkt de onrust die er al in het wasserijbedrijf was. Rentex Fortex is namelijk bezig om de verschillende Brabantse wasserij-locaties (Breda, Boxtel, Veghel, Venray en Eindhoven) te concentreren in een nieuwe vestiging in Acht, nabij Eindhoven. Bij die operatie, die in het najaar zijn beslag moet krijgen, zijn in totaal ruim 200 werknemers betrokken.

Een deel van hen zit nu in Veghel. Vanmorgen kregen de werknemers daar te horen dat het `industriële wasgoed' (de bedrijfskleding) verkocht gaat worden aan een nog onbekende partij. "Bij de mensen is grote onrust ontstaan", zegt Heleen Verburg van CNV Schoonmaak. "Geen wonder, want het bedrijf kan nog niet zeggen welke gevolgen dat precies voor de mensen heeft. Het is onduidelijk wie er naar Acht gaan en wie er overgaan naar de nieuwe koper. Ook de consequenties voor de arbeidsvoorwaarden zijn onduidelijk. Voor de werknemers die `verkocht worden' is het bijvoorbeeld maar de vraag of hun huidige werktijden aansluiten bij die van de nieuwe eigenaar."

CNV Schoonmaak wil van Rentex Fortex snel meer duidelijkheid, bijvoorbeeld over de consequenties voor de reis- en werktijden. De onderhandelingen over het sociaal plan, waarin wat de bond betreft alle werknemers worden betrokken (ook degenen die bij de verkoop betrokken zijn), beginnen op 8 februari.

Nadere inlichtingen:

Heleen Verburg, vakgroepbestuurder CNV Schoonmaak 076-5724670
Kees de Vos, CNV-persvoorlichter
030-6348244

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie