Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

BSE-geval in Raalte

Datum nieuwsfeit: 28-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij

Persberichten / Dossier BSE

BSE-geval in Raalte

28 -01-2002 - Vandaag is bij een zesjarige koe op een bedrijf in Raalte (Overijssel) Bovine Spongiforme Encephalopathie (BSE) geconstateerd. Deze besmetting is het dertigste geval in Nederland sinds 1997 en het tweede geval in 2002.
De verdenking van de koe, Mies 120 geboren op 17 -10-1995, is op 18 januari door een dierenarts van het bedrijf gemeld. Na onderzoek door een specialistenteam is het rund op 21 januari voor onderzoek afgevoerd naar ID-Lelystad. Op 22 januari bleek de snelle BSE-test een positief resultaat op te leveren. Daarop is een onderzoek ter bevestiging van de uitslag van de snelle test ingezet. Op 28 januari bleek ook deze tot een positief resultaat te leiden. Bij geen van de 178 runderen op het melkveehouderijbedrijf zijn verschijnslen van BSE aangetroffen.
Zoals gebruikelijk wordt een onderzoek ingesteld naar het veevoer, met name naar het voer gegeten in de eerste levensmaanden door de zieke koe.
De runderen op het bedrijf worden geruimd. Ook alle dieren met een verhoogd BSE-risico afkomstig van dit bedrijf die inmiddels op andere bedrijven verblijven, worden getraceerd en geruimd

Pers


---

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie