Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Multiculturele Televisie Nederland MTNL van start

Datum nieuwsfeit: 28-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

MULTICULTURELE TV NEDERLAND

Multiculturele Televisie Nederland MTNL van start

MULTICULTURELE TELEVISIE NEDERLAND (MTNL) VAN START

Stichting Multiculturele Televisie Nederland (MTNL) maakt doelgroeptelevisie voor Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht. In MTNL gaan MTV Amsterdam en SOM Media Utrecht samen; MTNL combineert het beste van deze twee organisaties en voegt daar een meerwaarde aan toe.

Op 28 Januari begint MTNL officieel met haar integrale uitzendingen in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht, in nauwe samenwerking met de lokale partners TV Rijnmond, TV West en TV Utrecht. Dat betekent dat de televisiekijker vier keer per week een programma kan zien van 30 minuten grootstedelijke actualiteiten en 15 minuten lokaal nieuws, gericht op respectievelijk de Turkse, Surinaams/Antilliaanse en Marokkaanse doelgroepen en een multicultureel programma dat speciale aandacht besteedt aan jongeren. Door het eigentijdse, West Europese format en waar nodig Nederlandse ondertiteling zijn de programma's toegankelijk voor een breed publiek.

De programma's van MTNL worden vrijwel dagelijks uitgezonden in Amsterdam, Rotterdam, den Haag en Utrecht. De uitzendtijden en het programmaoverzicht vindt u op de website van MTNL: www.mtnl.nl

MTNL heeft bij het produceren van haar televisieprogramma's een samenleving voor ogen, die drijft op wederzijds respect, het accepteren van verschillen, het positief waarderen van verscheidenheid en gelijkwaardigheid van ieder individu. MTNL streeft ernaar de participatie van allochtonen aan een dergelijke samenleving te bevorderen door individuele ontplooiing en sociale betrokkenheid. De programma's van MTNL concentreren zich op informatie, cultuur en human interest. Zij hebben een toegevoegde waarde ten opzichte van het bestaande media-aanbod, niet in de laatste plaats door de samenstelling en multiculturele expertise van de redacties. Zij verbreden de kennis van de kijker en maken kennis bereikbaar. Zij brengen maatschappelijke ontwikkelingen terug naar de menselijke maat, zij gaan niet over rapporten en cijfers, maar over mensen.

De lokale partners hebben speciaal nieuwe redacties samengesteld bestaande uit Surinaamse, Antilliaanse Turkse, Marokkaanse verslaggevers, die volledig zijn geïntegreerd in de bestaande nieuwsredacties. In Den Haag wordt het actualiteitenprogramma 'Het andere oog'uitgezonden en in Rotterdam 'MC2'(Multicultureel in het kwadraat).

Uitgebreidere informatie over de plannen van MTNL krijgt u op de persconferentie die MTNL op dinsdag 22 januari van 15:30 tot 16.30 uur organiseert in Grand Café Dudok, Hofweg 1 te Den Haag. Dr. F. Van der Ploeg, Staatssecretaris van Cultuur, zal in aanwezigheid van de heer W.J. Stolte, wethouder van onder meer mediazaken te Den Haag, de officiële landelijke lancering verrichten.

Einde persbericht

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie