Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwjaarsrede van Simon Donkers in gemeenteraad Etten-Leur

Datum nieuwsfeit: 28-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Etten-Leur
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Etten-Leur

Nieuwjaarsrede nestor gemeenteraad Simon Donkers

(Uitgesproken tijdens de raadsvergadering van 28 januari 2002)

Geacht college, collega raadsleden en aanwezigen.

Het nieuwe jaar 2002 is alweer bijna een maand oud, wij zijn al gewoon aan de Euro en met het jaartal 2002 hebben we ook geen moeite meer. Als je er dan voor gaat zitten om een paar wijze woorden op papier te zetten (want dat wordt natuurlijk verwacht van een nestor), denk je bij bijna het einde van weer een raadsperiode na over wat er de afgelopen 4 jaar besloten, uitgevoerd en of nog in uitvoering is, want het lijkt allemaal weer zo vanzelfsprekend. Wie kan zich nog inbeelden hoe het was toen duizenden auto's zich door de kom van Etten-Leur worstelden. Over twee jaar is het vanzelfsprekend dat er een asielzoekerscentrum in Etten-Leur gevestigd is en dat we van noord naar zuid of van oost naar west mogelijk gebruik kunnen maken van busjes, die stoppen als je een hand opsteekt. Over 6 jaar zullen alleen de betrokken raads- en college leden nog weten dat ze verantwoordelijk waren voor het ontstaan van een parkeergarage en een compleet nieuw centrum van Etten-Leur.
Gaat het dan ook vanzelfsprekend, neen. Er moet veel werk verzet worden door de ambtenaren, er moet lang over nagedacht worden door het College van Burgemeester en Wethouders en van de Gemeenteraad wordt verwacht dat hij, meestal in een te korte tijd, een wijs besluit neemt.
Dit alles onder het wakend oog van de inwoners van Etten-Leur, want die weten als het nodig is echt wel de weg te vinden naar het gemeentehuis.
Toch vinden onze inwoners de ideeën die uit de koker van het college en de raad komen niet altijd vanzelfsprekend. En dat ligt niet altijd aan de kwaliteit van het voorstel, maar ook dikwijls aan de wijze waarop een en ander gecommuniceerd wordt. Maar gelukkig staan we aan de vooravond van een raadsperiode, waarin alles beter wordt, althans als we de geleerden moeten geloven. Het dualisme doet immers zijn intrede na de verkiezingen van 6 maart aanstaande. Een uitdaging voor zowel de nieuwe gemeenteraad en het nieuwe college om er van te maken wat er van verwacht wordt. Dit gaat niet vanzelf, de politieke fracties zullen meer dan nu moeten kijken naar het resultaat dat bereikt wordt, en minder bezig zijn met zichzelf te profileren.
De raad zal ook meer dan nu gebruikelijk is vooraf en na overleg met de inwoners van Etten-Leur, moeten bepalen hoe het toekomstig beleid er uit zal zien.
Van het College van Burgemeester en Wethouders mag verwacht worden dat, ondanks het dualisme, het zich inspant om samen met de raad te werken aan de toekomst van Etten-Leur.
Mogelijk wordt het dan vanzelfsprekend dat;

* Er goed en duidelijk gecommuniceerd wordt met de inwoners van Etten-Leur.

* De toekomstige ontwikkelingen meer en beter aanvaard worden.
* Er door de inwoners verder wordt gekeken dan hun eigen straat of buurt.

Dank u voor uw aandacht.

Simon Donkers

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie