Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Imtech vliegt voor Schiphol

Datum nieuwsfeit: 28-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Imtech NV
Zoek soortgelijke berichten

Imtech NV

Imtech / Nieuws
Imtech Overig Nieuws

28 januari 2002

Imtech vliegt voor Schiphol

Imtech kom je overal tegen. Ook op de internationale luchthaven Schiphol, een stad op zich. Verschillende Imtech-bedrijven zorgen daar voor uiteenlopende technische oplossingen. Maar allemaal met één doel: gestroomlijnd vliegverkeer voor zo'n 50 miljoen passagiers.

* Gecontroleerde toegang

* Pak snel koffers met PAC

* Vijfde baan voor Imtech Infra

* Multi-inzetbaar onderhoudsspecialist

Gecontroleerde toegang

Imtech Toegangstechniek, voorheen Van Swaay Toegangstechniek, voert al circa zes jaar preventief en correctief onderhoud uit aan alle automatische deuren op Schiphol. Daarbij kwamen later de automatische rolluiken en bedrijfsdeuren, brandwerende rolluiken en tourniquets. Totaal gaat het om het beheer van duizenden automatische deuren en toegangssystemen. Imtech Toegangstechniek is als onderdeel van Imtech Technology dus met recht dé merkonafhankelijke onderhoudspartner van Schiphol. Dat betekent dat de mensen van Imtech aan de hoogste eisen moeten voldoen.

Pak snel koffers met PAC

Een belangrijk aspect op de luchthaven is een snelle afhandeling van bagage. Honderdduizenden koffers per week passeren de incheckbalie, de douane en moeten naar de juiste bestemming. PAC (Imtech ICT) zorgt in opdracht van Schiphol voor het optimaliseren van de bagage-afhandelingssystemen. PAC zorgt voor audits op de besturingssystemen en proces- en storingsanalyse van het Bagage Systeem. Daarnaast ondersteunt het Schiphol Projectmanagement (PRO) met technisch advies en projectmanagement op veiligheids- en screening gebied. Zo helpt PAC mee aan het aanscherpen van de controle op luchthavens. PAC werkt nauw samen met de collega Imtech-bedrijven Turnkiek Process Control en Bostec. Bostec is een kei in IT-projectmanagement en doet al tien tot vijftien jaar zaken met Schiphol.

Vijfde baan voor Imtech Infra

De 'vijfde baan' op Schiphol is regelmatig in het nieuws geweest. Schiphol moet de capaciteit uitbreiden gezien het steeds toenemende luchtvaartverkeer. Ook Imtech Infra (Nettenbouw) is betrokken bij de aanleg van de nieuwe start- en landingsbaan. Nettenbouw zorgt voor de complete baanverlichting en alle glasvezelverbindingen met de luchtverkeerstoren. Heel belangrijk is een goede projectplanning. Het vliegverkeer staat wereldwijd al een jaar van tevoren gepland. Nettenbouw is daarom al in het voortraject betrokken bij dergelijke projecten. Nettenbouw verving eerder in bouwteamverband de aanvliegverlichting van de Aalsmeerbaan en verving op Schiphol alle routeverwijzings-borden voor de vliegtuigen.

Multi-inzetbaar onderhoudsspecialist

Imtech Maintenance verzorgt elektrotechnisch en werktuigbouwkundig onderhoud in opdracht van onder meer KLM, Amsterdam Airport Schiphol, Lufthansa en het Aviodome. De insteek van Imtech Maintenance is: op allerlei gebieden service, onderhoud en storingsdiensten bieden. Ze verzorgen bijvoorbeeld het elektrotechnisch onderhoud aan hangar- en platformverlichting. In opdracht van KLM doet Imtech op contractbasis het elektrotechnisch onderhoud van zo'n 50 gebouwen, van hangars tot kantoorpanden. Een bijzondere opdracht op heel ander gebied is het opstellen van een beheersplan voor brandveiligheid, waaraan het bedrijf in samenwerking met Turnkiek bezig is. Imtech Maintenance is dus multi-inzetbaar op de luchthaven.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie