Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Euromunt geslagen ter gelegenheid van het huwelijk

Datum nieuwsfeit: 28-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Het Koninklijk Huis
Zoek soortgelijke berichten
Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis

28/01/02 Prins van Oranje en Máxima Zorreguieta slaan euromunt ter gelegenheid van het huwelijk

Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje en mevrouw M á xima Zorreguieta slaan op maandag 28 januari in de Koninklijke Nederlandse Munt te Utrecht de eerste Nederlandse euromunt. De munt wordt vervaardigd ter gelegenheid van hun huwelijk. De euromunt heeft een waarde van 10 Euro en is ontworpen door kunstenaar Hans van Houwelingen.

Op de voorzijde van de huwelijksmunt staat Koningin Beatrix afgebeeld. Op de keerzijde heeft van Houwelingen een dubbelportret gemaakt van de Prins van Oranje en mevrouw Zorreguieta.
De munt wordt uitgegeven in een beperkte oplage van 1 miljoen stuks en geldt, in de lijn met de Europese afspraken rond uitgifte van bijzondere euromunten, alleen in Nederland als geldig betaalmiddel. Naast de circulatie-uitvoering van de huwelijksmunt, worden voor verzamelaars ook munten in zilver en goud uitgevoerd. De huwelijksmunt is vanaf 4 februari te koop bij de postkantoren.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie