Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeente en winkeliersvereniging ruimen samen op in Leiden

Datum nieuwsfeit: 28-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Leiden
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Leiden

Zes dagen per week afvalinzameling in Haarlemmerstraat

Gemeente en winkeliersvereniging ruimen samen op

Vanaf 28 januari wordt in de Haarlemmerstraat en de zijstegen zes dagen per week huishoudelijk afval en bedrijfsafval ingezameld. Ook wordt er geveegd en worden de prullenbakken geleegd. Twee vaste schoonmakers in dienst van de Winkeliersvereniging Haarlemmerstraat ruimen overdag het zwerfvuil op. Dat moet de komende zes maanden de Haarlemmerstraat schoon houden.

MILIEU EN BEHEER - Komende zaterdag om 14.00 uur is de aftrap van het proefproject voor de Haarlemmerstraat met een speciale veegploeg en een 'dweilorkest' bij de Harteburgkerk. De gemeente werkt de komende zes maanden samen met de Winkeliersvereniging Haarlemmerstraat, die zelf twee schoonmakers regelt die tijdens de openingstijden van de winkels zwerfvuil gaan opruimen. De gemeentereiniging gaat zes dagen per week na sluitingstijd van de winkels afval inzamelen, vegen en prullenbakken legen in de Haarlemmerstraat en de zijstegen. Bedrijfsafval en huishoudelijk afval worden tegelijkertijd ingezameld.

Leiden ruimt op!
De actie is tevens de officiële start van de meerjarige campagne 'Leiden ruimt op!'. Tijdens de feestelijke opening zijn de wethouders Jan Laurier en Rogier van der Sande en het bestuur van de winkeliersvereniging aanwezig.
In de gemeenteberichten elders in deze Stadskrant leest u meer over de wijzigingen in het ophaalschema van de Haarlemmerstraat.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie